Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.11.2001, 20:35   #1
gonetchy
Gość

Zapsuta nagrywarka?

Witam.
Jestem posiadaczem LG-CED8080B. I mam mały problem. Ostatnio mój sprzęt śmiesznie się zachowuje, jak na przykład:
1) Na początku nagrywarka nie chciała wypalić Audio z wav, mp3. (Zawsze przy 3 kawałku - wywalało - Track following error). A jeszcze niedawno ta operacja przebiegała bez żadnych problemów.
2) Teraz natomiast, gdy wkładam płytkę (nie ma znaczenia, czy z danymi czy czystą) miga Read z 7 razy. I czytnik nie widzi danej płyty - tak jak bym jej wogóle nie włożył. Po prostu nawet nie słychać by płytka była obracana.
3) Czasem natomiast gdy załapie płytkę (zdarza się to na przykład gdy włączam kompa po dłuższaj przerwie) - czytnik rozpędza się, bo po chwili się zatrzymać (tym samym zmniejszyć transfer danych do 0) i nastepnie znowu się rozpędzić. I tak w kółko.
Próbowałem zmienić zasilanie i taśmę, inny system operacyjny - ale nic to nie pomogło. Czy oznacza to, że pozostaje mi jedynie skożystać z usługi serwisu? Co ciekawe nagrywarka jest w miarę nowa (z 3 miechy) i wypaliła zaledwie z 20 płytek. Co może być przyczyną takiego jej zachowania?
Z góry wielkie dzieki za pomoc.

Pozdrawiam.
gonetchy

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.11.2001, 21:50   #2
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
faktycznie nienaturalne zachowanie nawet dla tych nagrywarek .. oddaj to i módl sie by Ci zwrócili kase kup coś normalnego !
Stary 11.11.2001, 01:54   #3
heniekGD
Bywalec

Data rejestracji: 12.08.2001
heniekGD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spotkałem się już z tym u znajomego i okazało się że walneła mu optyka, ale nie martw się jeżeli masz ją na gwarancji to Ci wymienią całą optykę!!!

Pozdrawiam

Twoje uprawnienia: