![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Ile wytrzymuje nagrywarka ?
Ile może średnio plytek wypalić nagrywarka ?
Czy ma na to wpływ szybkość nagrywania z jaką pracowała w czasie swojego życia ? Mam poważne obawy że moja doszła już do kresu swojego żywota, ale nie jestem pewien. Dzięki za odpowiedź ![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Wydaje mi sie ze predkosc nagrywania jest odwrotnie proporcjonalna do "zycia" nagrywarki. Jezeli nagrywamy z predkoscia 2x to nagrywarka wypala ponad 35 minut, a gdy na przyklad z prekoscia 16x to tylko 5 minut, czyli laser "meczy sie" prawie 8 razy krocej, co powinno przedluzyc czas pracy nagrywarki (i zwiekszyc ilosc naganych plyt).
Ja od ponad dwoch lat mam Philipsa 3610 2x2x6 i tez wydaje mi sie ze nastal jego koniec. W czasie trwania gwarancji dwa razy rozpieprzyl mi sie tak, ze nie chcial zamykac plyt i byly tylko do odczytu w nagrywarce. Ostatnio kupilem 20 sztuk Platinium 80 i okazalo sie ze zadnej nie chce nagrac (nawet jej nie wystartuje). Wczesniej nagrywal te plytki bez problemow. Ale gdy kupie innej firmy to jakos ida, ale... No wlasnie, tu pojawia sie moj problem. Gdy nagram plytke z danymi to oczywiscie jako format powinno byc DATA, a u mnie plytki zamyka w formacie MODE2MIX (pisze z pamieci wiec moglem troche przekrecic). Czy ktos wie dlaczego (pewno ze starosci...) i co to za format? pozdrawiam |
![]() |
#3 |
Gość
|
to jak z tym w koncu?
|
![]() |
#4 |
Gość
|
RACJA!
Ja mam HP 2*2*6 i po uplywie 2,5 roku prawie nic nie wypala. przerywa zawsze po 60% |
![]() |
#5 |
Gość
|
Ja mam Mitsumi 2x8 która ma prawie 3 lata i działa
|
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 06.02.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
[/quote]...Dotychczas 5000 CD...[/quote]
Wszystko pewnie piraty. Okładki też do nich wydrukowałeś? |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
to chyba poszla na to cysterna tuszu 8) .
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
Data rejestracji: 06.02.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
To przynajmniej tuszu tyle nie zużyjesz :-)
Popieram taką działalność, ale jakoś wątpię w twoje słowa. |
![]() |
#11 | ||
Gość
|
Cytat:
|
||
![]() |
#12 |
Gość
|
5000 - Plextorki potwierdzają swoje mistrzostwo! Moj Ex- Lg nagrał z 500 cd i padł na amen, po półtora roku!!!
|
![]() |
#13 |
Gość
|
Moj stary HP 8250i padl 11 miesiecy po zakupie po wypaleniu okolo 1000 plyt.
|
![]() |
#14 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
miałem prawie 2.5 roku Mitsumi 2600te i spoko sprzedałem i u gostka dalej wypala więc zalezy to raczej od solidności wykonania danej wypałki i od warunków użytkowania
|
![]() |
![]() |
#15 |
Gość
|
Ja mam swoją już prawie 5 lat ..... tylko nie wiem czy w ogóle działa - jeszcze nie znalazłem instrukcji otwarcia pudełka .... a ja nic nie robie bez instrukcji obsługi w obawie przed zniszczeniem tak drogiego sprzętu.
|
![]() |
|
|