![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Problem z trzaskami przy nagrywaniu płyt Audio - HELP
Mam problem przegrywajac cd-audio np w winoncd metoda "on the fly" z prędk. 12, 16 (lg 8160b) mam miedzy utworami trzaski. Ale gdy przegram klonem - obraz a potem nagranie na cdr nawet z predk maxymalną to trzasków nie ma. Wiec mam pytanie co jest nie tak. Czy nie można płyt audio przegrywać w locie? A jeżeli tak to jak to robić aby nie było tych paskudnych trasków.
Drugie pytanie brzmi czy robiac wavy nie traci sie nic na jakości nagrania? Help please !!!!!!!!!! |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Masz trzaski, bo nagrywasz w trybie Track At Once. Nagrywaj w Disk/Sesion At Once i będzie OK.
Nie nagrywaj muzy w Clonie, bo on nie wprowadza korekcji i jak płytka jest porysowana, to wtedy zobaczysz jak to wszystko będzie wyglądało :-( Co do wavów, to nie ma ubytków na jakości, a nawet może być "lepiej", bo możesz włączyć synchronizację sektorów w takim programie jak EAC lub Audiograbberze etc. i wtedy wszelkie rysy program będzie próbował naprawić, z większym bądź mniejszym skutkiem :-) Pozdro! |
![]() |
![]() |
#3 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Lubie Wiona, ale do audio wole Feurio i tobie tez radze
scianac, pocwiczyc i nagrywac do woli z dobra jakoscia tak same plyty audio ja i mp3do audio |
![]() |
![]() |
#4 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Poszukaj wśród wcześniejszych postów!
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.02.2002
![]() |
Nagrywaj w DAO a przy zgrywaniiu audio wyłącz opcję "usuwaj ciszę z końca ścieżek audio".
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|