![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2005
![]() |
Problem z VCD
Mam problem z filmami w formacie VCD. Otóż po przerobieniu pliku avi w programie TMPGEnc nagrywam plyty w nero z najniższą prędkością. Jednak gdy odpalam je w DVD wyskakują takie kwadraciki psujące obraz. Nie jest to regułą i nie zawsze się zdarza. Nie wiem jednak od czego to zależy. Czy ktoś może mi pomóc?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Na VCD te kwadraciki niestety zawsze bedą sie pojawiać, sprawdź czy twój odtwarzacz ma możliwość odtworzenia SVCD efekt jest o niebo lepszy
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Te kwadraciki są na płycie ale nie ma ich na przerobionym filmie na twardym dysku. Zastanawiam się czy ma na to wpływ to iż mam uruchomione jeszcze inne programy podczas nagrywania?
Czy w TMPGEnc można tworzyć SVCD i jak to się robi |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
Cytat:
Skorzystaj z Wizarda w Tmpgenc Plus ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Żeby jeden film który w avi jest na jednej płytce zmieścił się również na jednej jako VCD trzeba go skompresować. Czy tak można też zrobić tworząc SVCD? Tworząc SVCD w TMPGEnc postępuje się tak samo jak przy VCD?
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
To już wiadomo skąd te kwadraciki są, jest zbyt duża kompresja, zaproponowałem SVCD bo jest lepsza jakość nagrywając w standardzie, lecz trzeba się pogodzić z większą ilością płytek coś za coś
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Oki. Ale muszę przyznać, że źle się wyraziłam. Otóż te kratki to są takie jak czasem oglądamy TV i pojawiają się zakłócenia i przerywana jest emisja. Te zakłócenia są w postaci takich kratek, które czasem są na całym ekranie i obraz przeskakuje lub zawiesza się. Nie wiem czy kojarzysz o co mi chodzi. I własnie takie zakłócenia pojawiają mi się czasem na nagranej płycie.Już nie powiem ile płyt musiałam wywalić. Nie wiem od czego to zależy. Ostatnio jeśli już nagrywam to wylączam wsyztkie programy jakie mam uruchomione lub staram się nagrywać zaraz po uruchomieniu komputera. Jednak czasem to nie pomaga bo zakłocenia się zdarzają. Nie wiem co jest tego przyczyną? Czy to nagrywarka czy płyty co może coś innego. Może macie jakieś podpowiedzi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |