![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
mam problem z TEAC i plyta glowna abit BE 6 2
Witam - mam problem z nagrywaniem a polega on na tym ze nagrywarka nagrywa mi z z predkoscia x 8 i czasem nizej a pownna x 24 , niemoge wlaczyc UDMA poniewaz zaraz po restarcie kompa nie widac nagrywarki tylko cdrom a posiadam obydwa urzadzenia , niewiem co mam robic ...nagryware kupilem wersje OEM...moj znajomy mial kiedys podobny problem z TEAC 16 ..wlaczyl ow tryb i po krzyku , ja jednak gdy go wlacze , wowczas w ogole niemoge nagrywac poniewaz niewidac nagrywary ....HELP
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
daj na priva co masz / jaki system +reszta badziewia
)))/ miałem i tego abita i teac'a moze uda mi się / lubią miód/ pomóc bo ja nigdy nie miałem problemu z zestawem teac + abit/pozdro
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Najprawdopodobniej przyczyną są złe sterowniki IDE Bus Master (Magistrala IDE), ściągnij najnowszą wersję tych sterowników ze strony producenta płyty (oczywiście odpowiednie do twojego chipsetu). Dlatego właśnie nagrywarka "znika" po włączeniu DMA. Na 90% pomoże.
Napisz jaki masz sprzęt - wszystko: konfiguracja, płyta, chipset płyty, inne urządzenia, system operacyjny, itd. Pozdrowienia.
|
|
#4 |
|
Gość
|
oczywiscie
sciagnij sobie drivery hpt 370 z strony producenta u mnie pomoglo |
|
|
#5 | |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
pozdro
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
problem z TEAC x 24 i plyta abita a glownie z wlaczeniem UDMA- niewiem , probowalem wszystkiego chyb
posiadam plyte Abit BE 6 II-oparta jest on an achipsecie intela 440 , probowalem sciagnac nowe sterowniki ale sa tylko do win 95...problemo polega na tym ze po wlaczeniu trybu UDMA w nagrywace po restarcie kompa nie widac jej,TEAC nagrywa mi z predkoscia razy x 8
a jest jak na poczatku zaznaczylem nagrywra TEAC 524E ...nie wiem w czym jest problem, probowalem wszystkiego...celeron 633 plyta ABIT BE 6 II- chipset 440 bx (82443bx and 82371eb) cdrom TEAC x 40 nagrywarka TEAC 524E pamiec sdram 256 dysk maxtor 40 giga geforce 400 64 mb uzywam systemu operacyjnego ME z gory dziekuje za pomoc |
|
|
#7 |
|
Gość
|
Mialem podobny problem - zmienilem winde na Xp + Nero 5.5.6.4 i sterowniki ASPI z stronki CDrinfo sciaganalem i po krzyku jade na maxa 24x plytka robi sie w 4.10min 705mb,
pozdro matty |
![]() |
|
|