Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.05.2003, 19:15   #1
vkr
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.05.2003
vkr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Problem z plyta RW. Samsung SW-248F

Kupilem sobie ostatnio nagrywarke, jak w temacie (48x-24x-48x). Ogolnie jestem z niej zadowolony. Pali plytki szybko, i ogolnie klasa. Niestety trafil mi sie pewien gryzacy mnie wyjatek. Otoz kupilem dwie plytki RW - Verbatim 16-24x, przy ktorych w Nero podczas proby nagrania wyskakuje mi monit z trescia: "Nagrywarka nie obsluguje tego typu nosnika". Przyjrzalem sie blizej opisie plyty na pudelku i znalazlem tekst, ze sa kompatybilne tylko z napedami oznaczonymi logo UltraSpeed. Na moje "nieszczescie", moja nagrywarka posiada takowe logo. Dodatkowo w Nero moglem wybrac tylko predkosc zapisu 24x. Plyty "zadzialaly" na nagrywarkach kumpli, LG i LiteON i tam moglem takze wybrac oprocz 24x, 16x. Potem na mojej nagrywarce plyte udalo mi sie nagrac Easy CD Creatorem (oczywiscie dostepne byla opcja tylko 24x). Niestety po nagraniu na plycie widoczne sa dwie strefy. Pierwsza jakby "mocno" wypalona -ciemniejsza, a druga blada. Dobry CDrom potrafil odczytac potem plyte ale wiekszosc odpadala przy przejsciu w te druga strefe, czyli gdzies w polowie plyty...wiec chyba nie na tym to polega... Aktualizowalem firmware pokolei z wersji R601 do R604 ale niestety nie przynioslo to oczekiwanych (czyt. pozytywnych) rezultatow. Dziekuje za wszelkie sugestie i pomoc. Moze ktos sie spotkał z takim problemem?

Ostatnio zmieniany przez vkr : 06.05.2003 o godz. 19:19
vkr jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: