![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Problem z wypalaniem CD-RW AKOSS 10x 22min/193 MB
Zakupiłem ostatnio 5 szt CD-RW AKOSS 193 MB. Wszystko było by pięknie ale niestety nie moge ich wypalać. Mam SONY CRX-175E2 która wg specyfikacji powinna zapisywać te płytki z prędkością 10x, używam ostatniego NERO i CLONA 4.0. Sprawa wygląda następująco: CloneCD moge te krążki zformatować/wyczyścić/ i nagrać na nie mały obraz płytki lecz w NERO ni cholery nie udało mi się nic wypalić ani wyczyścić. Wyskakuje płąd "następowania ścieżki". Prosze może któryś z was wie o co tu biega. Mam WIN XP. Aha u kumpla na LG nawet nie moge ich zkasować.
Może to wina Nero na innych programach nie sprawdzałem. ![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Używam też tych płytek i czy pod Nero czy pod Clonem nie miałem żadnych problemów (też pod XP + Teac 512EB). Problem pojawił się tylko przy nagrywarce która może max wypalać x4 - takie palniki jej nie widzą. Ostatnio po czterech nagraniach padła mi płytka Verbatim HS-RW. Też nie mogłem jej niczym skasować. Chyba trafiła Ci się jakaś trefna partia ?
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
Radzę Wam unikać tych płyt; inne płyty u mnie pięknie działają.
![]() |
|
|