Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.05.2002, 00:29   #1
MadMax
Gość

Problem z wypalaniem CD-RW AKOSS 10x 22min/193 MB

Zakupiłem ostatnio 5 szt CD-RW AKOSS 193 MB. Wszystko było by pięknie ale niestety nie moge ich wypalać. Mam SONY CRX-175E2 która wg specyfikacji powinna zapisywać te płytki z prędkością 10x, używam ostatniego NERO i CLONA 4.0. Sprawa wygląda następująco: CloneCD moge te krążki zformatować/wyczyścić/ i nagrać na nie mały obraz płytki lecz w NERO ni cholery nie udało mi się nic wypalić ani wyczyścić. Wyskakuje płąd "następowania ścieżki". Prosze może któryś z was wie o co tu biega. Mam WIN XP. Aha u kumpla na LG nawet nie moge ich zkasować.
Może to wina Nero na innych programach nie sprawdzałem.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.05.2002, 00:40   #2
grzybek
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.05.2002
grzybek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Używam też tych płytek i czy pod Nero czy pod Clonem nie miałem żadnych problemów (też pod XP + Teac 512EB). Problem pojawił się tylko przy nagrywarce która może max wypalać x4 - takie palniki jej nie widzą. Ostatnio po czterech nagraniach padła mi płytka Verbatim HS-RW. Też nie mogłem jej niczym skasować. Chyba trafiła Ci się jakaś trefna partia ?
grzybek jest offline  
Stary 30.05.2002, 12:18   #3
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
MadMax (30-05-2002 00:29):
Aha u kumpla na LG nawet nie moge ich zkasować.
Akossy już takie są - tanie i szajskie. Mam ponad 20 sztuk CD-RW 700MB x10 (były tanie, więc kupiłem). Po nagraniu, 9 z nich nie da się odczytać (no.. da się, ale odczyt trwa ponad 1,5 h, często z błędami). Akoss CD-R 700MB x24 - też szajs, tanie jak barszcz, trudno coś z nich odczytać. Kupiłem 100 sztuk, do tej pory nagrałem 51, z czego 14 poszło się walić.
Radzę Wam unikać tych płyt; inne płyty u mnie pięknie działają.

Twoje uprawnienia: