![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.10.2003
![]() |
![]()
Od jakiegoś czasu zauważyłem że gdy wypalam jakis film w nero 5.x.x.x lub 6.x.x.x moi koledzy którzy porzyczają odemnie filmy nie mogą ich odczytać na swoich kompach widzą zawartość cd ale nie mogą go skopjować poprostu wyskakuje błąd po pewnym czasie kopjowania...
![]() Z góry dzięki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
A przypadkiem nie nagrywasz zbyt szybko?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Mam wypalare Lg 24x i z taka prędkością wypalam cd
|
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym sie tym nie martwil bo na pewno da sie obejrzec te filmy z plyty a ty przy okazji wiesz jak mozna zabezpieczyc sobie plyte z filmem hehe.
A na powaznie to jak zmniejszysz predkosc palenia albo uzyjesz lepszych plytek to wszystko bedzie grac. Niby 24x to nie jest duzo ale jest to max twojej nagrywarki co moze tu miec znaczenie. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Wcześniej wypalałem na płytkach Esperanzy gdy zaczął występować problem to przerzuciłem się na TDK d-view ale to też nie pomogło... Wolał bym nie miec problemów z moją wypalarą ponieważ to troszke wnerwia mnie w szczególności i innych ludzi jak ide komuś pożyczyć płytke on chcę sobie zrzucić to na dysk i w spokoju wypalić na płytkę bądź obejrzeć kiedyindziej a tu buch error podczas zrzucania
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
ja mam, a wlasniciwe mialem (w serwisie jest) nagryware 40X, ale filmow i tak nie nagrywalem szybciej niz 16X, przewagnie 8X dla bezpieczenstwa - szkoda plytki, a nigdzie mi sie nie spieszy
![]() Dokopalem sie kiedys do materialow na ten temat, podobno bardzo latwo uszkodzic plik filmu, a mozna to zrobic niedzy innymi przez zbyt szybkie nagrywanie. Ile jest w tym prawdy to nie wiem, ale w kazdej bajce.... ![]()
#7 |
![]() ![]() |
Nagrywam filmy na esperanza silver silver o nominale x48 z prędkością x52 i jak na razie odpukać wszystko jest OK.
pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
to nie predkosc
to w 99% plytki !
|
|