![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Problem z pedkością nagrywania
Mam Windows XP i nagrywarkę Ricoh7120A. Za holerę nie mogę nagrywać płytek z inną powierzchnią niż granatowa, z prędkością 12x. Tylko 8x, czasami 10x. Co się dzieje pod Windows 2000 tego nie było. Co zrobić: mam najnowszy soft, może uaktualnic firmware (obecnie 1.10)
![]() Błedy są takie: MEDIUM ERROR: POWER CALIBRATION AREA ERROR HARDWARE ERROR: TRACKING SERVO FAILURE Error Calibration power laser: Sense Key 3, ASC 0x73, ASQ 0x03 |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Przedwczoraj sprzedalem wlasnie taka nagrywarke, ktora sluzyla mi od maja i nie mialem z nia zadnych problemow w zadnym windowsie. Wgralem do niej najnowszy soft... moze w tym lezy twoj problem (bawilem sie nawet kiedys... i wgralem soft z 7125 - tej z Justlinkiem... niby dzialalo, ale pliki nie chcialy sie odczytac
![]() Kiedys jedynie mialem problem z trzema plytkami Verbatim (metalAZO)... mniejwiecej w polowie nagrywania plytka wyjezdzala z podobnym komunikatem jak Ty miales (dokladnie nie pamietam niestety), lecz wydaje mi sie, ze to byla wina plytek, bo zdazylo sie mi to tylko z trzema plytkami z jednego pudelka... a wypalilem ich nie malo ![]() Pozdrawiam! Lookas |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Ja mam inny problem,dotąd uzywałem win Me i nagrywałem płytki z predkoscią 16x bo mam nagrywarke 16x10x40,teraz zainstalowałem win 2000 i moge wypalac TYLKO z predkoscią 8x-CO jest grane
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2002
![]() |
http://www.ricohpmmc.com/e_europe/drive/mp7163a/mp7163a.zip
Ricoh wypusic nowe updaty do biosu... moze pomoga... ja mam ricoha MP7163A i za chiny nie chce mi nagrywac na tanich plytkach typu platinium, esperanza... chyba ze x2... update widocznie nie pomogl... reszte wypala ladnie:-) i to nie tylko moj problem z tym ricohem... z tego co wiem |
![]() |
![]() |
|
|