Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.01.2002, 11:55   #1
neo215
Gość

Problem z pedkością nagrywania

Mam Windows XP i nagrywarkę Ricoh7120A. Za holerę nie mogę nagrywać płytek z inną powierzchnią niż granatowa, z prędkością 12x. Tylko 8x, czasami 10x. Co się dzieje pod Windows 2000 tego nie było. Co zrobić: mam najnowszy soft, może uaktualnic firmware (obecnie 1.10)

Błedy są takie:
MEDIUM ERROR: POWER CALIBRATION AREA ERROR
HARDWARE ERROR: TRACKING SERVO FAILURE
Error Calibration power laser: Sense Key 3, ASC 0x73, ASQ 0x03

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.01.2002, 18:42   #2
Lookas
Bywalec

Data rejestracji: 05.12.2000
Lookas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przedwczoraj sprzedalem wlasnie taka nagrywarke, ktora sluzyla mi od maja i nie mialem z nia zadnych problemow w zadnym windowsie. Wgralem do niej najnowszy soft... moze w tym lezy twoj problem (bawilem sie nawet kiedys... i wgralem soft z 7125 - tej z Justlinkiem... niby dzialalo, ale pliki nie chcialy sie odczytac )
Kiedys jedynie mialem problem z trzema plytkami Verbatim (metalAZO)... mniejwiecej w polowie nagrywania plytka wyjezdzala z podobnym komunikatem jak Ty miales (dokladnie nie pamietam niestety), lecz wydaje mi sie, ze to byla wina plytek, bo zdazylo sie mi to tylko z trzema plytkami z jednego pudelka... a wypalilem ich nie malo

Pozdrawiam!

Lookas
Lookas jest offline  
Stary 27.01.2002, 20:23   #3
LUNA C
Gość

Ja mam inny problem,dotąd uzywałem win Me i nagrywałem płytki z predkoscią 16x bo mam nagrywarke 16x10x40,teraz zainstalowałem win 2000 i moge wypalac TYLKO z predkoscią 8x-CO jest grane?HHHEEELLLPPP

Stary 28.01.2002, 17:41   #4
lukis
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.01.2002
lukis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
http://www.ricohpmmc.com/e_europe/drive/mp7163a/mp7163a.zip
Ricoh wypusic nowe updaty do biosu... moze pomoga... ja mam ricoha MP7163A i za chiny nie chce mi nagrywac na tanich plytkach typu platinium, esperanza... chyba ze x2... update widocznie nie pomogl... reszte wypala ladnie:-) i to nie tylko moj problem z tym ricohem... z tego co wiem
lukis jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: