![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.10.2000
![]() |
Problemy z nagraniem w trybie DAO
Czesc.
Od jakiegos czasu probuje zrobic kopie zapasowa prog. Euro Plus + Reward (dysk setup). Niestety, mimo tego, ze wyposazylem sie we wszystkie chyba programy do tego celu (od CloneCD do DDump'a i Blind Read'a) nie udalo mi sie zrobic poprawnej kopii. Czy ktos moze poprowadzic mnie za reke i udzielic stosownych porad? Jeszcze jedno. Czy ktos moze mi powiedziec czym mozna wyciagnac pliki z plytki ktora niz zostala poprawnie nagrana? Pozwalalby na to CD-R Diagnostic w wer. 1.61, (jako jedyny widzi pliki nagrane na plycie) ale w wersji pelnej. Demo, nawet "zkraczone" nie radzi sobie z tym. Za to poprzednie wersjie CDRDiag. (np. 1.50) nie widza na plycie zadnych track'ow. Czy moze jakis inny program? Programy do nagrywania (np. blindRead) nie widza nic na plycie. Dzieki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
Sprawdź np. w wykazie GALa czy twoja nagrywarka w ogóle obsługuje tryb RAW (czyli RAW DAO) bo o nagrywarce nie wspomniałeś.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Moja nagrywarka (Mitsumi CR-2801TE) tego nie obsluguje, ale ma to nagrywarka kolegi (JVC XR-2010) i dalej nic. Co do pytania o CDRDiag. to rade daje sobie IsoBuster.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
można to skopiować bez RAWu tszeba uzyc programu "Daemon Tools"
|
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
A konkretnie jak? Na tej mitsumi? DeamonTools chyba nie potrafi zgrywac a jedynie emulowac (o ile sie nie myle). Zajzyj do mojego nastepnego posta (troretyczno praktyczne rozwazania...) Tam wyjasnilem co probowalem juz robic. Chyba, ze mozesz mnie poprowadzic "za raczke" chocby na priv.
Dzieki za odpowiedz i czekam na nastepne. Rafal |
![]() |
![]() |
|
|