Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.12.2003, 20:58   #1
wilczek
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.12.2003
wilczek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problemy z nagrywaniem

Dzień dobry.
Jestem na forum pierwszy raz i byc może umieszczam ten wątek w niewłaściwym miejscu. Z góry sorry.
Pisze z nadzieją na uzyskanie jakichś wskazówek dotyczacych moich problemów z nagrywaniem.
Kupiłem nowy komputer z nagrywarką Benq, mam do tego program Nero V5.5.10.4. System operacyjny Windows Xp.
Instalacja Nero kończy się pomyślnie, jednak później przy próbie wybrania plików mp3 do zgrania na plyte pokazuje sie okno informujące, że jest za mało pamięci. Po zamknęciu okna nero się blokuje i trzeba zresetować komputer. Przy próbie wyboru plików video, program nero wyłącza się sam. Jedyne co moge zaznaczyć to niewielkie pliki tekstowe.
Bardzo prosze o jakieś wskazówki. Nie za bardzo się w tym wszystkim orientuje, więć byłbym wdzięczny za w miare prosty język.
Dziękuje i Pozdrawiam.
wilczek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.12.2003, 22:13   #2
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A mółbyś podać więcej szczegółów na temat konfiguracji sprzętowej - z fusów nie wróżymy.
Tak na początek, to zobacz czy włączone jest UDMA dla dysku i napędów oraz czy wielkość pliku stronicowania nie jest okreslona na sztywno i czy nie jest przypadkiem za mała lub ta opcja jest w ogóle wyłączona.

Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 14.12.2003 o godz. 22:20
paput2000 jest offline  
Stary 14.12.2003, 22:34   #3
wilczek
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.12.2003
wilczek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez paput2000
A mółbyś podać więcej szczegółów na temat konfiguracji sprzętowej - z fusów nie wróżymy.
Tak na początek, to zobacz czy włączone jest UDMA dla dysku i napędów oraz czy wielkość pliku stronicowania nie jest okreslona na sztywno i czy nie jest przypadkiem za mała lub ta opcja jest w ogóle wyłączona.
UUDMA jest włączone, nie wiem jak sprawdzić wielkość pliku stronicowania, moge prosic o wskazowki,
Sprzęt: procesor Celeron 2,4, nagrywarka Benq 52x24x52, twardy 80 GB, pamięć 256 MB, GEforce5200,
Myślałem że może trzeba nowszego Nero, ale przecież przy zakupie kompa dali V5.5.10.4 to powinno działać
Z góry dzięki za pomoc.
wilczek jest offline  
Stary 14.12.2003, 23:29   #4
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez wilczek
UUDMA jest włączone, nie wiem jak sprawdzić wielkość pliku stronicowania, moge prosic o wskazowki,
Sprzęt: procesor Celeron 2,4, nagrywarka Benq 52x24x52, twardy 80 GB, pamięć 256 MB, GEforce5200,
Myślałem że może trzeba nowszego Nero, ale przecież przy zakupie kompa dali V5.5.10.4 to powinno działać
Z góry dzięki za pomoc.
Jeżeli chodzi o plik stronicowania to szukaj tu: panel sterowania/system/zakładka zaawansowane/wydajność i przycisk "ustawienia"/zakładka "zaawansowane"/pamięć wirtualna i przycisk "zmień"
Co do Nero które dają z nagrywarką to czasami są jakieś dziwne, sam z taką wersją miałem same problemy, tak więc skołój sobie inną wersją np. dostępną w dziale pliki na www.cdrinfo.pl.
paput2000 jest offline  
Stary 15.12.2003, 13:05   #5
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ja miałem styczność z tą nagrywarką, nawet na tym forum był już poruszany temat o tym modelu - było kiepsko...
Weź zaktualizuj biosa do nowszej wersji.
A ty posiadasz oryginalne NERO czy pirackie (numerek seryjny)? Jeżeli te drugie to zmień numerek na inny.
SEBAW jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: