Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.02.2002, 14:57   #1
Dusza
Gość

TEAC w524e z biosem 1.0B kopiuje Safedisk 2 !?

Mam teaca w524e i bios 1.0B(pisalem wczesniej juz).Zrobilem sobie dwa testy plikami znalezionymi na cdrinfo.pl.Jeden do wypalenia na clonecd a drugi na nero.Uzywalem dwoch nosnikow CDRW: lg x4 i teac x10.
Wyniki:
Pod clonemcd: wypalalo poprawnie i odczytywalo na zwyklym czytniku (LG) ale tylko gdy nagrywalem z predkosciami x4 i x8.Niestety x10 nie udalo sie odczytac(
Pod Nero:Gdy ustwailem MODE1 nie moglem plyty wogole odczytac a gdy ustawilem MODE2/XA bez problemu wypalilo w kazdej predkosci i odczytalo na zwyklym cd-romie )
WNIOSEK:TEAC W524E z biosem 1.0B kopiuje zabezpieczenie SD2.

Niestety nie mialem dostepu do oryginalnie zabezpieczonych plyt SD2.Ale w tygodniu bede mial takie plytki wiec przetestuje i dam znac)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.02.2002, 15:18   #2
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.01.2002
Dawid Partyka - Koli zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Dusza (16-02-2002 14:57):
Mam teaca w524e i bios 1.0B(pisalem wczesniej juz).Zrobilem sobie dwa testy plikami znalezionymi na cdrinfo.pl.Jeden do wypalenia na clonecd a drugi na nero.Uzywalem dwoch nosnikow CDRW: lg x4 i teac x10.
Wyniki:
Pod clonemcd: wypalalo poprawnie i odczytywalo na zwyklym czytniku (LG) ale tylko gdy nagrywalem z predkosciami x4 i x8.Niestety x10 nie udalo sie odczytac(
Pod Nero:Gdy ustwailem MODE1 nie moglem plyty wogole odczytac a gdy ustawilem MODE2/XA bez problemu wypalilo w kazdej predkosci i odczytalo na zwyklym cd-romie )

Zły wniosiek. Nie obsługuje. Musi byc mode 1.

Niestety nie mialem dostepu do oryginalnie zabezpieczonych plyt SD2.Ale w tygodniu bede mial takie plytki wiec przetestuje i dam znac)
Dawid Partyka - Koli jest offline  
Stary 16.02.2002, 16:34   #3
Dusza
Gość

Cytat:
Dawid Partyka - Koli (16-02-2002 15:18):
Cytat:
Dusza (16-02-2002 14:57):

Zły wniosiek. Nie obsługuje. Musi byc mode 1.
No ale przeciez skopiowal poprwanie plik (chyba nadeslany przez Ciebie) pod Clonem CD,wiec moze poradzi sobie z oryginalnymi plytami zabezpiecz SD2.Co o tym myslisz?

Czy wogole tym TEACiem (1.0B) da sie skopiowac poprawnie SD2 (chociaz zeby mozna bylo odczytywac tylko na nagrywarce) lub czy jest mozliwosc skombinowania biosu 1.0A.

Stary 16.02.2002, 22:17   #4
shephard
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.02.2002
shephard zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja właśnie skończyłem testować testem z CDRinfo swojego teaczka i...
Ciekawa sprawa, bo jak pierwszy raz testowałem to nagrałem (CloneCD) 10x (na tej CD-RW TEAC która jest w BOXie), sprawdziłem na 48x LG, nie chodzi, sprawdziłem na nagrywarce na której to nagrałem i... też nie bardzo!

Przed chwilą nagrałem na 4x i poszło bez problemu na nagrywarce, żadnych zaciachów, tak samo jest do 8x włącznie, a na 10x się kopie, nawet ciężko płytkę otworzyć!
Ciekawe, bo na tej płycie nagrywałem 10x już sporo danych (bootowana XP i takie tam) i nie było NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW! NAJMNIEJSZYCH BŁĘDÓW! nawet z AUDIO.

Niestety mój LG 48x poszedł sie kochać (spierniczył się silnik głowicy, ma ktoś taki? ) i nie mogłem sprawdzić tego na innym napędzie.

Nie mam teraz oprogramowania z zabezpieczeniami żeby to porownać
shephard jest offline  
Stary 17.02.2002, 13:22   #5
Pio
Gość

Te pliki co były na CDRINFO to teac kopie bez problemu, ale jak mu włożyłem giere Na kłopoty Pantera (SafeDisk2), to dał plamę. Wniosek - nie obługuje SD2 lub SD2 nie jest równe SD2. A taka fajna nagrywara, oj szkoda.

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: