![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2005
![]() |
![]()
Mam nie najnowszą już nagrywarkę LG model HL-DT-ST CD-RW GCE-8160B i mam z nia cholernie upierdliwy problem :/. Z początku nie wiedziałem, co jest przyczyną, ale teraz chyba wiem. Do rzeczy. Otóż za każdym razem, kiedy są jakieś problemy z odczytem jakiejś płytki (być może jakaś rysa na CD itp.), nagrywara się wiesza, po czym coś się w niej chromoli zupełnie i staje się bardzo powolna, w dodatku zwalnia całego kompa np. w trakcie kopiowania jakichś danych na twardziela albo podczas wypalania. Nie jestem specem w tych sprawach, więc z braku pomysłu sformatowałem kompa i to pomogło. Niestety za każdym razem, kiedy trafi sie jakaś gorzej nagrana lub lekko uszkodzona płytka problem powraca. Jest to mocno wkurzające, napęd jednak działa, ale nie tak jak powinien, wszystko trwa ok. 2-3 razy dłużej niż normalnie, w dodatku gdy napęd pracuje, nie można robić w tym momencie niczego innego na kompie
![]() Mam nadzieję, że ktokolwiek to przeczyta i spróbuje chociaż jakoś mi pomóc, bo ta sprawa mnie dobija. Będę bardzo wdzięczny. Szczerze z góry dziękuję za wszelką pomoc ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|