![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.06.2003
![]() |
Problemy z nagrywarką TeacCD-W552E (x52)
Jestem początkującym palącym płyty chociaż w zyciu parę tysięcy płyt spaliłem i ostatnio wymieniłem nagrywarkę x8 na cudio będące temetem tego posta. Mam z nią oto taki problem(y)
1. Faktem jest że starsze nero (takie sprzed 3 miesięcy) to jej wogóle nie widziało ale to nie jest jeszcze tragedia - Clon widział i nowe Nero zauważyło. 2. Problem zaczyna się kiedy pale tym cudem płyty. Przy prędkośći rzędu x8 jeszcz ujdzie ale później to już tylko cyrk. a. Bufor w nero (nagrywarki) rośnie normalnie do 94-97% i zaczyna się wahać od 10 (nawet do 0) do 60 i płyta sie pali ogromnie długo. b. W CloneCD ver. 4.0.1.10 płyty w systemie cdcopy się kopiuja ale z prędkościateż x8 [potem już schody. Bufory spadaja nawet do zera, transfer 2kB. I.Ważnym jest to że mam podpiętą nagrywarke na osobnym kablu(tyle ze nie na master ale na slave) II.Używam w przypadku CDcopy cdroma: Producent: LG Model: DVD-ROM DRD8160B ------ z góry dziękuje za odpowiedź pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|