![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2004
![]() |
Problemy z Nero i Aspi
Posiadam nagrywarke Teac CD-W552E ktora nie widziala czytych nosnikow,pomoglo zainstalowaniu force aspi 1.7 ale tylko czasowo, po wlozeniu pierwszej plytki do napedu jest wszystko ok ale kiedy ja wyjme i wsadze nastepna to nero znowu wywala ze naped jest pusty. Ponowne zanstalowanie force aspi usuwa problem znowu do pierwszej plyty. Dodam jeszcze ze z CD-RW nie ma zadnych problemow. Nie wiem czy przyczyna moze byc firmware nagrywarki poniewaz jakis czas temu go aktualizowalem do wersji 1.13 ale rzadko nagrywam plytki cd-r rzaczej cd-rw, wiec trudno jest mi powiedziec czy wtedy to sie zaczelo ale jesli jednak to czy moge wgrac starszy firmware. Z gory dziekuje za odpowiedz.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
wgraj moze najpierw 1.14 - ftp://ftp.teac.co.jp/pub/dspd/downlo...WUPW552E03.EXE
usun tez w menedzerze urzadzen sterownik ide i pociagnij restarta no i sprawdz czy dma dla napedow jest wlaczone
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Zrobilem tak ale niestety po wgraniu nowego biosu nic sie nie zmienilo a po usunieciu sterownikow IDE wogole przestal widziec puste plyty ,a DMA jest wlaczone i chodzi w trybie 2
Ostatnio zmieniany przez Pazdi : 24.06.2004 o godz. 10:18 |
![]() |
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() |
aha... jeszcze sterowniki plyty glownej
odinstaluj je i wal jakies najnowsze sprawdz jeszcze ta nagrywarke na innym kompie, to wiele wyjasni
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Przeinstalowalem sterowniki ale to nie pomoglo nagrywarke jeszcze sprawdze na innym kompie. Mam jeszcze jedno pytanie: w dziale biosy zauwarzylem przy moim teac'u cos co sie nazywa "poprawka dla 1.xx" bylbym wdzieczny gdyby ktos mi wyjasnil co to poprawia i czy powinienem to wgrac
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Sprawdzilem nagrywarke na innym kompie i dzialala bez zarzutu
|
![]() |
![]() |
#7 |
CDRinfo VIP
![]() |
no to ratuje cie juz tylko instalacja systemu na nowo
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety okazalo sie ze nawet instalacja systemu na nowo nie pomogla
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.06.2004
![]() |
A czy nie masz czasem płyty głównej na n-force ?
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Mam Gigabyte GA-7VRX na KT333
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Chcialbym jeszcze sprubowac przywrocic wersje bisu 1.09 ale nie jestem pewien czy MTK flash obsluguje moja nagrywarke.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Wgraj Via Hyperion 4in1. Co do MTK, to twoja nagrywarka nie będzie obsługiwana przez ten program. Sprawdź jeszcze kabel IDE.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.06.2004
![]() |
A czy nie masz czasem płyty głównej na n-force ?
A dlaczego pytasz? Czy to ma jakieś znaczenie w tym przypadku? Pytam serio, bo ja mam płytę na nForce i może jest coś co powinienem wiedzieć? |
![]() |
![]() |
#14 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy nForce występują jakieś zakłócenia w działaniu napędów, chyba coś ze sterownikami było.
|
![]() |
![]() |
|
|