![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2003
![]() |
Problemy z Nero (Teac W548E)
Niedawno kupilem nowego kompa i oczywiscie jak to z nowym sprzetem bywa cos sie musi sp...
![]() Mam nagrywarke teac w548e (miala byc w540e ale sie skonczyly). Cieszylem sie ze dostalem szybszy model ale wkrotce radosc sie skonczyla ![]() Mam windowsa xp, zainstalowane aspi 4.60, sterowniki via 1446, wlaczone dma, uzywam najnowszej wersji nero. W ciagu uzytkowania nagrywarki w nero widzialem juz wiecej bledow niz w win98 ![]() Najpierw bylo to "fixation error" potem "cos tam power calibration" nastepnie podczas weryfikacji pisalo "files are different" itp. Ostatnio podczas nagrywania na Xdisc 40x (zarowno jak nagrywam 40,24 czy 16) nero dochodzi do konca i przy 100% podczas nagrywania Lead In/Out naped zaczyna sie rozpedzac i zwalniac i przestaje reagowac. Po jakis 5-10 minutach wylacza sie. Plytki nagrane w ten sposob ida do kosza. nie wiem czy jest to wina plytek (np na verbatimach 16x wszystko jest ok) czy moze jakis driverow czy tez samego nero. Jak by ktos mogl mi pomoc to bardzo prosze. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
moze zrob tak...
ja rowniez mialem kiedys takie bledy, tylko u mnie o ile dobrze pamietam jeszcze inne bledy wyskakiwaly,a na sam koniec (po 2 tygodniach)juz nie czytal prawie zadnych mi plyt cd. Jako ze byla na gwarancji to dostalem nowa nagrywarke.
Jednakze najpierw na Twoim miejscu sprawdzilbym ta nagrywarke u kolegi, jesli dziala u niego w porzadku, to bedziesz szukal rozwiazania problemu u siebie. Bo tak to szkoda sie na to czasu i zabawy. Chyba, ze ktorys z kolegow tutaj Tobie trafnie udzieli pomocy ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Dam Ci inna rade... Sprzedaj tego TEAC 48x i kup TEAC 52x
bo po 1 jest duzo lepszy i juz nie robi tyle gaf co jego poprzdnik... A ja na twoim miejscu sprzedal bym TEAC i kupil Lite-On`a ![]() Jeszcze 100zl na piwo ci zostanie...
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.03.2003
![]() |
Problemy z Nero (Teac W548E)
Oddawaj to na gwarance puki jeszcze mozesz dostaniesz nowa, mialem taki sam problem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|