![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
Problemy z odczytem na Liteon 24102B
Gdy kupilem Liteona to zauazylem, ze nie czyta mi niektorych plyt. W sumie byly to tylko 2 sztuki. Obydwie byly dostarczane razem z ksiazkami - np. z "Delhi 4 tworzenie syst. baz danych". Zmienialem biosy - nowsze, starsze, itp. W koncu wymienilem Liteona na innego (tyz 24102B). Niestety jest tak dalej. Teraz mam przed soba plyte dostarczana przez Mikom do ksiazki autorstwa Cantu pt. "Delphi - praktyka programowania" i znowu nie moge jej przeczytac w Liteonie - rozpedza sie, zwalnia i tak w kolko. Moj stary sidik BTC 24x czyta wszystko bez problemu.
Ukrywalem tez nagryware w Clonie i nic. Mielisiec tez podobne problemy ? Jak pisze dotyczy to tylko plyt tloczonych. Co do tloczonych oryginalow oprogramowania to nie wiem jak sie zachowuje nagrywarka bo jeszcze nie mialem zadnego :-) Rafal |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Mam ten model od jakiegoś czasu ale nie spotkałem się z tym problemem, odczyt płyt CD-R i RW oraz płyt tłoczonych odbywa się bez problemu.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Takze posiadam to cudo i jesli chodzi o nagrywanie chodzie bez zarzutu ale za to nie czyta mi zadnych plyt.. po prostu zadnych.. rozkreca sie , hamuje i tak w kolko. Czasami zaskakuje ale i tak plyte zrzuca ok 15minut... dotyczy to tych nagranych. Z tłoczonymi jest juz lepiej,ale takowych w ogole nie posiadam:) Traktuje ten sprzet jako tylko i wyłącznie nagrywarke... bo chyba ma odczyt po prostu zepsuty....
|
![]() |
![]() |
#4 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Jezeli juz wymieniales naped to idz go wymien jeszcze raz, pojdz do serwisu z nagrywarka i z ta wlasnie plyta, bo jest ona orginalna i nie moga ci wcisnac ze piratow nie sprawdzaja. Musza ci wymienic lub naprawic naped jezeli masz to na gwarancji.
|
|