![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.09.2001
![]() |
Rippowanie Zmiksowanych Audio CD
Wiem ze to troche nie w temacie, ale na tym forum jest sporo ludzi wiec pomyslalem ze ktos powinien wiedziec o co mi chodzi.
A mianowicie wiem ze jest program (i to pewnie nie jeden) ktory umozliwia zgrywanie plyt audio cd do jednego pliku wave lub mp3 i tworzacy plik cue. Ogolnie rzecz biorac chodzi mi o to ze potrzebuje zrippowac zmiksowana plyte audio z gatunku techno. Jak tego slucha to wie ze masa plyt jest zmiksowanych czyli pomiedzy kawalkami sa plynne przejscia robione przez dj wydajacego konkretna plyte. Tego typu plyte trudno jest trzymac jako pojedyncze kawalki. Najlepiej miec jeden plik mp3 (ok 100 mb przy 192 kbps) i plik cue w ktorym jest zapisane jak maja byc zapisane imformacje o numerach trackow. Wiadomo ze mozna zgrac plyte na pojedyncze kawalki i je polaczyc, ale nie o to przeciez w tym wszystkim chodzi ![]() Z gory THXXXXXXXX. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Kolego EAC - nie tylko potrafi, ale potrafi robić to dobrze.
Polecenie w EACu "Action - Copy Image & Crate cue sheet - compressed" No i wychodzi duży MP3 z cue. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.09.2001
![]() |
Wielkie dzieki!!!
Program jest znakomity jeszcze raz BIG THXXXXX!!!
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
Tak program jest znakomity tylko mam jeden problem!! Program Eac źle wykrywa mi ściezki np pierwsza piosenka zaczyna sie dopiero od 01:00:02 a powinna chyba od 00:00:00 czyli od samego początku, oczywiście co za tym idzie w pliku cue wszystko jest nie tak i jak klikam na jakąś piosenkę to zaczyna odtwarzać od środka (nigdy jak bym odtwarzał w stacjonalnym cd) proszę pomóżcie!!!!!
|
![]() |
![]() |
|
|