![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2003
![]() |
![]()
Na samym poczatku prosze o modów o nie zamykanie tematu, jezeli taki juz był to sorry...
Zacznijmy od tego, ze sie za bardzo na tym nie znam, dlatego tutaj załozyłem ten topic z nadzieje, ze mi pomozecie... Mam nagrywarke LG 24 10 40, ostatnio zmieniłem system na XP i wydawał sie , ze wszystko jest dobrze... Nagrywałem juz Clonem, robiłem obraz plyty i wszystko było ok. Gdy probowałem uzyc Nero ( lub innego programu) do nagrania plyty audio to prz 3, 4 a czasem 5 % sie zatrzymywało tzn plyta cały czas sie kreciła w napedzie, zeden bład nie wyskakiwał, czekałem tak 20 min... i nic, zmarnowałem juz chyba z 6 plyt ![]() Error during Simulation of CD-recording: There was an error when writing the leadin: CD-Name: Various - New Project Device: D: [1, 0, 0] HL-DT-ST - CD-RW GCE-8240B Error: SCSI/IDE-bus reset At command: Write Leadin Comments/Hints: A SCSI/IDE-bus reset command was sended. Possible causes: - other devices at SCSI/IDE-bus / wrong cabling A SCSI/IDE-bus-reset can also be produced by "big" communikation-errors on the SCSI/IDE-bus. E.g. this can be caused by a wrong cabling or devices at the bus that don't work correctly. Please check the SCSI/IDE-cabling; for SCSI: Test the termination! Remove temporarily not needed devices from the bus (e.g. Scanner, ZIP-device, other CD-ROMs) and test burning with a "minimal" setting! - old/defective ASPI-driver Often this error is caused by an old or defective ASPI-driver. Please call the "System diagnosis" at "Extras". - defective drivers Often this error is produced by defective drivers of other programs. Please call the"System diagnosis" at "Extras" and deactivate the drivers that will be detected as problematic by this diagnosis. Remark for users of Windows 95/98: This error can also occur when "Disconnection" has been deactivated for the particular device. Explanation: With "Disconnection" aktivated the device will be disconnected from the bus while working on a command. Without "Disconnection" the device will lock the bus the whole time while working on a command. Under certain circumstances (e.g. when writing the leadin) the writer needs some time. In this case, some drivers or controllers "think" that the writer is crashed (since no reply for x seconds) and do a bus-reset. Activation of "Disconnection": - start the control panel (My Computer -> Control Panel). - there start system - select the property sheet "Device manager", expand the tree at CD-Rom, select the writer/CD-Rom, call "Properties", select the property sheet "Settings" and aktivate "Disconnection" (so while doing this you can also activate "DMA"). - restart computer ErrCode: 18/-1/-1/67/fffffd02/629/0 Moze dla was to jest oczywiste, ale dla mnie niestety nie... wiec prosze was bardzo o pomoc Ostatnio zmieniany przez Kobe : 29.05.2003 o godz. 21:52 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jesli nie masz napedow scsi - interesuje ci tylko zapis o ASPI - w feurio jest mozliwosc sprawdzenia jakie ASPI masz - radze to zrobic - jak si okaze ze masz 4 pliki w 4 roznych wersjach to plecam wycieczke do dzialu pliki cdrinfo.pl i sciagniecie ForceASPI - problem powinien zniknac [sprawdzenie jest tu: "Extras"->"system diagnosis"
innym proponowanym przez feurio wytlumaczeniem jest zly kabel/uszkodzony kabel - lub bledne podpiecie (niedocisnieta wtyczka, za dlugi kabel - sprawdz tez czy zasilacz wyrabia...) lub prymitywne uszkodzenie napedu wiecej trudno powiedziec... ps. tematu nie ma za co wywalac - jedynie pragne zwrocic uwage ze tematow 'help', 'pomocy!!!!' czy 'ratunku' po prostu sie nie czyta - nadawaj w przyszlosci lepsze nazwy swoim postom
![]() |
![]() |
#3 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a i jeszcze jedno czy i nero i feurio poprawnie widzą tego lg i czy są to wersje gotowe do pracy pod xp?
bo jeśli clone pali ok / twórca owieczek ma swoje własne stery/ a nero, to albo wersje albo aspi pozdro
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Co do twojej rady... własnie zmieniłem, nazwe tematu to powinno pomoc
![]() Zrobiłem ten test i wyskoczyło mi pełno roznych plikow.. wiec tutaj chyba wszystko jest w ok. CO do zasilacza to moze byc mały problem, nie wiem jak mam to sprawdzic czy z nim jest wszystko dobrze. POdłczenie jest na pewno ok... bo przeciez moge nagrywac(ale inna metoda, czy innym trybem nie wiem jak wy na to mowicie ![]() Cana:Tak jak juz napisałem, nie znam sie na "tych" sprawach... " poprawnie widzą tego lg i czy są to wersje gotowe do pracy pod xp?" moze ciebie to smieszy trodno, ale ja nic z tego nie rozumiem, mozesz to napisac prostszym(jesli sie da) jezykiem, bardziej zrozumiałym . thx Ostatnio zmieniany przez Kobe : 29.05.2003 o godz. 22:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
pliki - aspi - powinny byc 4 - w tej samej wersji - jesli wersje sa rozne - to mowimy ze aspi jest zle zainstalwoane - najlepiej kiedy wersja to 4.60...
tematu nie zmieniles - ciagle jest - help! - zreszta ten podany (masz 18 lat?) na tym forum nie zadziala ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Zainstalowałem ForceASPI i niestety nie pomogło
![]() w Feurio jest tez taka opcja Bus transfer rate test, gdy starałem sie z niej skorzystac wyskakiwał mi bład: "ble ble ble...-this device doesnt support the commands needed for this ("read buffer" and Write Buffer")This could only be changed by the vendor via a firmware-update. To chyba sporo wyjasnia... tak mi sie wydaje(mam nadzieje). Moze juz wiecie o co chodzi... -Sid-The-Rat=> Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
1.zablokuj usługę palenia wbudowaną w xp
2. jakie stery do płyty głównej, jeśli masz coś na via, to potrafi zamieszać w podobny sposób ide filter zawarty w pakiecie 4in1 aka hyperion
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
cana zablokowałem ta usługe tak jak mi radziłes i to nie pomogło...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
OK, wszystko jest dobrze odlaczyłem cdrom i wszystko działa nagrałem plyte...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Twoj CDROM wysylal negatywne wibracje i smarzaraka nie mogla sie skupic (ew. poszukaj jeszcze zyly wodnej kolo kompa)
THE TRUTH IS OUT THERE Czas spac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|