![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Program do nagrywania AudioCD z MP3
Witam Wszystkich
Mam jedno pytanie - być może banalne. Jaki wybrać program do nagrywania płyt AudioCD z plików MP3 ? Dobrze byłoby gdyby ten program mił możliwość nagrywania tak że z MP3pro i miał interfejs w języku polskim oraz jak najwierniej odwzorowywał jakość plików źródłowych. pozdrawiam paput2000 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
od pewnego czasu uzywam do audio ( takze z mp3) Feurio
Moze warto sprobowac |
![]() |
![]() |
#4 | |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 |
`
![]() |
fakt, ale mp3pro jest narazie malo, a jak sie zdarzy to mozna zawsze przewalic na *.wava
zreszta byla to luzna propozycja |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
Nero bedzie najlepszy bo obsługuje i mp3 i mp3pro (sprawdzone doswiadzczalnie) a Feurio ma problemy z kompatybilnoiścia~z niektórymi nagrywarkami. Nero rulezz
![]()
#7 |
Gość
|
Nero jest OK! Po prostu otwórz sesję dla płyt Audio, wybierz (przeciągnij i upuść) utwory mp3 i Nero sam zapisze Ci je jako pliki audio. Proste!!!
|
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
proponuje nero
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
BTW nie mam najnowszej wersji nero 5.5.x.x cos z przed 2 miechow. Czasami podczas przeciagania mp3 do kompilacji wystepowal blad unknown format. Taki plik moglem normalnie odtwarzac w winampie co mnie tym bardziej zdziwilo. Myslalem ze chodzi o mp3 z VBR ale ten plik nie byl tego typu. Moze ktos wie co bylo problemem?
#10 |
Bywalec
![]() |
albo utwór był w mp3pro albo w jakims innym kodeku ktorego nie obsługiwał Nero. ja narazie z wersja 5.5.7.2 nie mam żadnych problemów
![]()
#11 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
tzn nie byla stworzona w mpeg layer3 tylko layer2 i stad ten blad ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
`
![]() |
Cytat:
mogl bys skodowany inaczej niz 128 kHz i 44000 i wtedy "cudowne" kodeki kombajnow glupieja. Warto jest ogladac pliki bo nizsze bitrate jest wynikiem oszczedzania wielkosci pliku lub niekiedy brakiem umiejetnosci kodujacego. Zobacz jeszcze raz ten plik i ewentualnie przepusc do do wava, anwet w winampcie |
|
![]() |
![]() |
#13 | ||
Bywalec
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Cytat:
Starsze wersje Nero nie "lubiły" plików o innej wartości niż 44.1 kHz, tzn. nie wykonywały konwersji częstotliwości próbkowania ...a zamiast tego "wyrzycały błąd" i przerywały działanie (tj. dodawanie plików do kompilacji). Jeśli zaś chodzi o mp3-ki w trybie VBR lub z "bitrate'm" innym niż 128 kbps, to starsze wersje nie miały żadnych problemów... Moja rada, zainstalj sobie najnowszą wersję Nero i będzie po problemie ...nowe wersje mają już wbudowany konwerter częstotliwości próbkowania"... ![]() BTW: "128 kHz"!!!? :o ...bgn nie za dużo tych "herców"? ;D |
||
![]() |
![]() |
|
|