![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
![]()
Czy jest jakiś program do nagrywania płyt cdr/rw działający pod windows 2000 i nie wymagający zainstalowania. Chodzi o to, aby go skopiować do kompa i nagrać pliki.
Bez instalacji - nie znam hasła administratora więc chyba nie da rady nic zainstalować. Nie ma też zainstalowanego żadnego programu do nagrywania. Jak ktoś się orientuje to prosiłbym o wskazówki. Z góry dzięki. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chyba nie znajdziesz.
Zainstaluj na prawach uzytkownika z uprawnieniami, a jak nie masz - nie kombinuj, bo cie admin obsobaczy. |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
![]() |
Etam admin.
Jest to urządzenie zbudowane w oparciu o kompa z oprogramowaniem działającym jako nakładka na windowsa 2000. Ma wbudowaną nagrywarke, tyle, że oprogramowanie nie pozwala na zapis całości danych na cd a tylko same gotowe wyniki. Krótko mówiąc nie mozna zarchiwizować całości a tylko same efekty. Całość danych zapisuje w katalogu na dysku a jak dysk sią zapełnia to po prostu automatycznie kasuje. W winxp nie było by problemu - przeciągnij i upuść. A win 2000 tego nie obsługuje. Stąd nawet nie chcialbym nic instalować. Przydałby sie prosty program dzięki któremu można byłoby przerzucić te dane to na cd. Co ciekawe, z płyty cd można zaimportować dane "surowe" i poddać je obrobce. Ale zapisać na cd można tylko wynik. ![]() Jest jeszcze inna możliwość - jakiś bootowalny z cd linux z obsługą nagrywarki, ale zdecydowanie wolałbym zrobić to spod windy, bo nigdy nie miałem nic do czynienia z linuxem ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Knoppix (linux) - powinien zalatwic sprawe... skoro juz o tym wspomniales.
#5 | |
Głupi Yasio
Cytat:
A z tego co Conti pisze, wynika, ze zabezpieczenia lub ustawienia sa na tyle silne i stabilne, ze ingerencja z jakiegokolwiek poziomu, sa raczej malo prawdopodobne i moga sie zakonczyc niepowodzeniem. I naprawde, jezeli jest to zrobione w firmie - nie dotykaj. Koszt nagrywarki to 150 zl (CDRW) koszt calkiem juz dobrego kompa 1500 zl. Nie warto dla kilku plyt ryzykowac i eksperymentowac. Ps: osobiscie, to ja takiego "klijenta" jak Conti, gdyby mi grzebal w maszynie nie majac uprawnien, to bym, w firmie, .............! |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
Sęk w tym, że jestem współwłaścicielem, wszyscy chcemy archiwizować naszą pracę, właśnie po to dokupiliśmy do urządzenia za drobne kilka tyś. zł (!!!) opcję nagrywania z nagrywarką, tyle że producent urządzenia nie wpadł na pomysł, że ktoś może chcieć zachwać także dane surowe a nie tylko wyniki...... W przyszłosci może być potrzeba odzyskania tych danych surowych i nie uśmiecha nam się wprowadzanie ich "na piechotę" od nowa. A sprzęt (a raczej oprogramowanie) pozwala na ich import tylko nie ma opcji exportu.
(Import ma pewnie dlatego, że jest dołączona instrukcja obsługi z dużą ilością przykładów i te przykłady można sobie wgrać) Ingerować w system nie chce !!! Instalować dodatkowych programow też nie chce (nawet nie próbowałem), wszysko działa ok i nie chce tego psuć a wiadomo, że instalacja może spowodować efekty uboczne. Na dysk mogę spokojnie skopiować co chcę. Na dysku też mam dostęp do wszystkich plików, mogę je tworzyć, kasować, przenosić..... Z knopixem pewnie się troszkę pobawię, skoro pod windą nic bez instaacji nie będzie działać. Ostatnio zmieniany przez Conti : 30.10.2004 o godz. 12:33 |
![]() |
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
Jak podasz nazwe urzadzenia, rozumiem ze jest to rodzaj serwera danych, system - to wiem W2K + rodzaj i sposob podlaczenia nagrywarki - w wolnej chwili pomysle.
Mam taki pomysl: -jezeli jest port FireWire alibo USB2+ - rozwaz podlaczenie twardego dysku z opcja archiwizacji plikow. |
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
![]() |
Nazwijmy to specjalistyczną stacją roboczą.
Co ma w środku - nie wiem, jakie ma podłączenia - też w tej chwili nie wiem nie wiem. Wyjść na świat ma parę w tym kartę sieciową. W przyszłym tygodniu sobie dokładnie go obejrze, ale do środka to zajrzeć nie da rady - gwarancja. Ostatnio zmieniany przez Conti : 31.10.2004 o godz. 09:53 |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
Zajrzyj w to miejsce:
http://cdrinfo.pl/artykuly/bootwin/ Po stworzeniu takiej płyty na kompie z zainstalowanym NERO, będziesz miał bootowalną płytę z dostępem do partycji NTFS i możliwością uruchomienia NERO. Może to Ci coś pomoże. |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.08.2004
![]() |
windows pe i po sprawie..jakikolwiek bootowalny system z programem do nagrywania
|
![]() |
![]() |
|
|