![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2002
![]() |
Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?
Pytanie może głupie ale problem rzeczywisty. Czy ktoś ma lub wie o metodzie wymuszenia powtórnego zapisu na CDR w celu zniszczenia zapisanej informacji ? (zniszczenia a nie udostępnienia nośnika do ponownego zapisu)
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Re: Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Re: Re: Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?
Cytat:
|
|
![]() |
#4 |
Gość
|
Jezeli masz duzo plytek do zniszczeni naraz, to proponowal bym dac je na szpule i do jakiegos pudeka i wiertarka. To jest najepszy program.
|
![]() |
#5 |
Gość
|
Troche to problematyczne, ale mozesz sprobowac sformatowac taka plyte, pytanie tylko czy jakis program da sie oszukac. Np.DirectCD, albo Clone? Chyba nie!?
|
![]() |
#6 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Nie lepiej byłoby zerwać (np. gwoździem) kawałek górnej warstwy, tej od wewnątrz płyty
![]()
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Patent nr 1: Program nazywa sie Śruba 10 : Bierzesz śrube / w zależności od ilości płyt dpowiednio długą / dwie podkładki i skrecasz płyty. Bierzesz wspomnianą wiertarkę wiertło i do dzieła. Patent nr 2: Program nazywa sie "Gwóźdź" Bierzesz płytkę parę głębokich rysek i po sprawie ! Patent nr3 "zapalniczka" Bierzesz płytę rozgrzewasz aż sie nadtopi ew spali ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
patent nr4. (dla alkoholikow)
biezesz troche spirytusu/acetonu/innego badziewia i czyscisz krazek na gleboki polysk z farby - efekt zadnych rys i przezroczysty podklad pod piwo - w przypadku tanszych nosnikow wystarczy nasza zwykla polska woda - akkosy i jedna z parti philipsow zle reaguje juz na tluste palce... a dlaczego dla alkoholikow? a dlaczego pytasz jak zrobic podstawke pod piwo?
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2002
![]() |
Kochani pytanie jak napisałem jest całkiem poważne. Bez użycia gwoździ, śrub nr 10 , wiertarek itp. pomysłów trzeba zamazać treść płyty. Że dobrze by było zmusić jakiś program do nadpisania informacji na CDR to oczywiste , pytanie tylko jaki i jak ? Jeżeli ktoś dysponuje takim programem lub metodą to bardzo proszę o pomoc. Zaznaczam że nie jestem początkującym użytkownikiem i pomysły z gwoździem, spirytusem i taśmą samoprzylepną mało mnie bawią. Liczę na realną i szybką pomoc. Po to zarejestrowałem się na tym forum.
Pozdrowienia dla wszystkich którzy zechcieli odpowiedzieć na ten post.:o |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
O kurcze no to teraz mnie zaskoczyłeś ! :o :o Widze że Ci bardzo zależy i sprawa jest poważna, ale niestety z tego co wiem to taki program nie istnieje / wg moich informacji / Fajnie by byo jakby można by oszukać nagrywarkę i podać jej płyte CDR do zamazania jako CDRW / znowu z tego co wiem to informacje o nośniku zapisane są jak pewnie wiesz w ATIP czy jak tam się to nazywa płyty i trzeba by go zmienić tylko jak ![]() Absolutnienie mam pomysłów ![]() ![]() Ale powodzenia Ci życze ! ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
NIE MOŻNA zamazać płyty CD-R, a to ze względu na nieodwracalne zmiany struktury zachodzące podczas jej wypalania.
#12 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Miałem napisać tak w poprzednim poscie ale myślałem ze jest jeszcze jakaś nadzieja ! Zostaje więc zamazanie nośnika poprzez fizyczne lub chemiczne uszkodzenie / może rozpuszczalnik lub benzyna dały by radę rozpścic wierzchnią warstwe tak aby nie było widać ze bylo coś kombinowane a płyta byla by zamazana ?? |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.08.2002
![]() |
Jeżeli zapis nie był zamknięty, można w NERO wybrać jako ostatnią sesję tę która była zapisana wcześniej (przed tą, którą chcesz skasować). Po zapisie następnej sesji, pominięta nie będzie widoczna.
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#15 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
A nawet jakby sie udalo wlaczyc laser zapisujacy to nie recze za efekty. Napisz dlaczego chcesz zrobic cos takiego to moze zaradzimy cos innego... |
|
![]() |
![]() |
|
|