Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.09.2002, 11:00   #1
syncmaster
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2002
syncmaster w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?

Pytanie może głupie ale problem rzeczywisty. Czy ktoś ma lub wie o metodzie wymuszenia powtórnego zapisu na CDR w celu zniszczenia zapisanej informacji ? (zniszczenia a nie udostępnienia nośnika do ponownego zapisu)
syncmaster jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.09.2002, 12:27   #2
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?

Cytat:
syncmaster napisa***322;(a)
Pytanie może głupie ale problem rzeczywisty. Czy ktoś ma lub wie o metodzie wymuszenia powtórnego zapisu na CDR w celu zniszczenia zapisanej informacji ? (zniszczenia a nie udostępnienia nośnika do ponownego zapisu)
Zniszczyc plytke - raz zapisanej informacji na CDrze nie da sie chyba zmienic. Jesli nie chcesz niszczyc przez zlamanie np moze pomalowac pisakiem..
QBUS jest offline  
Stary 12.09.2002, 15:23   #3
/||\aster
Gość

Re: Re: Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?

Cytat:
QBUS napisa***322;(a)

Zniszczyc plytke - raz zapisanej informacji na CDrze nie da sie chyba zmienic. Jesli nie chcesz niszczyc przez zlamanie np moze pomalowac pisakiem..
Ale zawsze mozna uzyc spirytusu i juz dane sa spowrotem.

Stary 12.09.2002, 15:25   #4
/||\aster
Gość

Jezeli masz duzo plytek do zniszczeni naraz, to proponowal bym dac je na szpule i do jakiegos pudeka i wiertarka. To jest najepszy program.

Stary 12.09.2002, 17:36   #5
Yahol
Gość

Troche to problematyczne, ale mozesz sprobowac sformatowac taka plyte, pytanie tylko czy jakis program da sie oszukac. Np.DirectCD, albo Clone? Chyba nie!?

Stary 12.09.2002, 17:55   #6
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie lepiej byłoby zerwać (np. gwoździem) kawałek górnej warstwy, tej od wewnątrz płyty
Stary 12.09.2002, 18:08   #7
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Patent nr 1:

Program nazywa sie Śruba 10 :

Bierzesz śrube / w zależności od ilości płyt dpowiednio długą / dwie podkładki i skrecasz płyty.

Bierzesz wspomnianą wiertarkę wiertło i do dzieła.

Patent nr 2:

Program nazywa sie "Gwóźdź"

Bierzesz płytkę parę głębokich rysek i po sprawie !

Patent nr3 "zapalniczka"

Bierzesz płytę rozgrzewasz aż sie nadtopi ew spali i po sprawie.
Laser jest offline  
Stary 12.09.2002, 18:30   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
patent nr4. (dla alkoholikow)
biezesz troche spirytusu/acetonu/innego badziewia i czyscisz krazek na gleboki polysk z farby - efekt zadnych rys i przezroczysty podklad pod piwo - w przypadku tanszych nosnikow wystarczy nasza zwykla polska woda - akkosy i jedna z parti philipsow zle reaguje juz na tluste palce...

a dlaczego dla alkoholikow? a dlaczego pytasz jak zrobic podstawke pod piwo?
Stary 15.09.2002, 18:36   #9
syncmaster
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2002
syncmaster w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kochani pytanie jak napisałem jest całkiem poważne. Bez użycia gwoździ, śrub nr 10 , wiertarek itp. pomysłów trzeba zamazać treść płyty. Że dobrze by było zmusić jakiś program do nadpisania informacji na CDR to oczywiste , pytanie tylko jaki i jak ? Jeżeli ktoś dysponuje takim programem lub metodą to bardzo proszę o pomoc. Zaznaczam że nie jestem początkującym użytkownikiem i pomysły z gwoździem, spirytusem i taśmą samoprzylepną mało mnie bawią. Liczę na realną i szybką pomoc. Po to zarejestrowałem się na tym forum.
Pozdrowienia dla wszystkich którzy zechcieli odpowiedzieć na ten post.:o
syncmaster jest offline  
Stary 15.09.2002, 19:37   #10
Laser
Guru
Zlotowicz

Witam !

O kurcze no to teraz mnie zaskoczyłeś ! :o :o

Widze że Ci bardzo zależy i sprawa jest poważna, ale niestety z tego co wiem to taki program nie istnieje / wg moich informacji /

Fajnie by byo jakby można by oszukać nagrywarkę i podać jej płyte CDR do zamazania jako CDRW / znowu z tego co wiem to informacje o nośniku zapisane są jak pewnie wiesz w ATIP czy jak tam się to nazywa płyty i trzeba by go zmienić tylko jak

Absolutnienie mam pomysłów

Ale powodzenia Ci życze !
Laser jest offline  
Stary 15.09.2002, 19:57   #11
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
NIE MOŻNA zamazać płyty CD-R, a to ze względu na nieodwracalne zmiany struktury zachodzące podczas jej wypalania.
Stary 15.09.2002, 21:32   #12
Laser
Guru
Zlotowicz

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
NIE MOŻNA zamazać płyty CD-R, a to ze względu na nieodwracalne zmiany struktury zachodzące podczas jej wypalania.
Witam !

Miałem napisać tak w poprzednim poscie ale myślałem ze jest jeszcze jakaś nadzieja !

Zostaje więc zamazanie nośnika poprzez fizyczne lub chemiczne uszkodzenie / może rozpuszczalnik lub benzyna dały by radę rozpścic wierzchnią warstwe tak aby nie było widać ze bylo coś kombinowane a płyta byla by zamazana ??
Laser jest offline  
Stary 15.09.2002, 22:28   #13
zzbych1
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.08.2002
zzbych1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeżeli zapis nie był zamknięty, można w NERO wybrać jako ostatnią sesję tę która była zapisana wcześniej (przed tą, którą chcesz skasować). Po zapisie następnej sesji, pominięta nie będzie widoczna.
zzbych1 jest offline  
Stary 15.09.2002, 22:55   #14
Yahol
Gość

Cytat:
zzbych1 napisa***322;(a)
Jeżeli zapis nie był zamknięty, można w NERO wybrać jako ostatnią sesję tę która była zapisana wcześniej (przed tą, którą chcesz skasować). Po zapisie następnej sesji, pominięta nie będzie widoczna.
Alez oczywiscie, ze bedzie mozna ja podejzec!

Stary 16.09.2002, 10:35   #15
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
syncmaster napisa***322;(a)
Kochani pytanie jak napisałem jest całkiem poważne. Bez użycia gwoździ, śrub nr 10 , wiertarek itp. pomysłów trzeba zamazać treść płyty. Że dobrze by było zmusić jakiś program do nadpisania informacji na CDR to oczywiste , pytanie tylko jaki i jak ? Jeżeli ktoś dysponuje takim programem lub metodą to bardzo proszę o pomoc. Zaznaczam że nie jestem początkującym użytkownikiem i pomysły z gwoździem, spirytusem i taśmą samoprzylepną mało mnie bawią. Liczę na realną i szybką pomoc. Po to zarejestrowałem się na tym forum.
Pozdrowienia dla wszystkich którzy zechcieli odpowiedzieć na ten post.:o
Musialbys chyba sile zmusisc nagrywarke do wlaczenia lasera zapisujacego na plytce... a jedyny taki sposob to przeprogramowanie firmwaru nagrywarki.. I nie wiem czy tylko firmware za to odpowiada - czy nie ma jeszcze czegos. Na moj gust tylko firmware...
A nawet jakby sie udalo wlaczyc laser zapisujacy to nie recze za efekty.

Napisz dlaczego chcesz zrobic cos takiego to moze zaradzimy cos innego...
QBUS jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: