Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.07.2003, 07:53   #1
niceboy
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2002
niceboy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nero Info Tool

Mam długodystansowe problemy z w/w programem. W uproszczeniu można powiedzieć że kolejne jego wersje na przemian działają lub zawieszają kompa po uruchomieniu i podczas sprawdzania
Co może być przyczyną? Bo chyba będę musiał instalować co drugą nową wersję
Pozdr.
niceboy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.07.2003, 08:12   #2
mardonm
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.09.2002
mardonm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czesc. Ja mam podobny problem. Otoz jak zainstaluje system po dodaniu kilku programow do nagrywania - to podczas sprawdzania informacji o napedach nasteouje natychmiastowy restart. Zostawielm juz takiego posta ale ludzie tylko odpowiedzieli mi o ASPI i ForceASPI ale to i tak nie poskutkowalo. Gdzie lezy przyczyna - chyba nie wie tego nikt :-).
Stary 03.07.2003, 08:24   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... jeśli pracujecie pod WinXP to potrzeba jeszcze fixAspi.
Stary 03.07.2003, 08:32   #4
niceboy
Wyjadacz ;)

uzupełnienie

Win ME ale chyba niczego nie brakuje skoro ten "co drugi raz" działa...
Stary 03.07.2003, 08:34   #5
mardonm
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.09.2002
mardonm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pewnie system nawala lub sam w sobie jest wielkim bledem :-)
Stary 03.07.2003, 09:27   #6
niceboy
Wyjadacz ;)

generalnie poza tym jednym programem nie mam ŻADNYCH problemów z ME co raczej wskazywałoby na błędy InfoTool-a i dlatego własnie na specjalistycznym forum zapytałem o lekarstwo na nie
Pozdr.
Stary 03.07.2003, 11:31   #7
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z tym nero info tool to ciekawa sprawa, bo u mnie na starym zamulonym ME dzialal a teraz na swiezym po formacie nie chce i wywala mi blad kernela, windy nie zwiesza tylko nie uruchamia sie. ASPI itp sprawy mam OK, nie wiem co jest przyczyna. Tak juz na marginesie mowiac to ten info tool nie jest zbyt wiarygodny wiec strata niewielka, ale zawsze czlowieka wkurza cos co nie dziala a powinno.
Stary 03.07.2003, 11:44   #8
niceboy
Wyjadacz ;)

własnie... dlatego mnie to tez irytuje - staram się stosowac "komplety" z pakietów a jak widać nie zawsze można. Dzięki
Stary 03.07.2003, 12:48   #9
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... gdy miałem WinMe też niektóre wersje zawieszały kompa (np. niebieski ekran z napisem "błąd ochrony systemu windows"), pod WinXP testowałem 4 różne wersje InfoTool'a (w tym te, które niebieściły ekran pod WinMe) i wszystkie hulają aż miło, czyli nie tylko Ahead winny, ale także WinMe
Stary 03.07.2003, 13:16   #10
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
niceboy napisał(a):
własnie... dlatego mnie to tez irytuje - staram się stosowac "komplety" z pakietów a jak widać nie zawsze można. Dzięki
Niceboy - sciagnij sobie z plikow cdrinfo info tool'a w wersji 2.0, u mnie na ME dziala, a ten z pakietu nero 5.5.10.35 nie dzialal (wersja 1.0.33), wystarczy podmienic pliki w folderze "nero tolkit" i jest wszystko OK.
Stary 03.07.2003, 14:10   #11
niceboy
Wyjadacz ;)

właśnie w tym problem że mi działał z Toolkita a 2.0 nie chce przy czym wychodziłem z założenia że wersja n-ta to (n-1) + coś jeszcze (przynajmniej poprawa) a więc powinna tym bardziej chodzić
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: