Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.02.2002, 12:13   #1
Ederlezi
Gość

Nagrywarki a wspomagacz chipsetu Intela

Tak wiec zainstalowalem na swoim komputerze (Pentium III 667, płyta Abit SA6 na chipsecie Intel 815) nagrywarke Teac 516. Chodzila ladnie do czasu zainstalowania sobie jakiegos programiku wspomagajacego plyty na chipsecie Intela (program dostarczony na plycie, z reszta mozna go sciagnac z netu). Wtedy nagrywarka zjarala mi dwie plyty. To byl jedyny przypadek, gdy Teac mi zniszczyl plyte. Dioda podczas wypalania zacowywala sie bardzo dziwnie. mignela na doslownie 1/4 sekundy, potem pare sekund przerwy.

Po odinstalowaniu akceleratora Intela wszystko wrocilo do normy, nagrywarka wypalala poprawnie.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.02.2002, 23:25   #2
berserk
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.01.2001
berserk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
intel application accelerator - wszedl za intel ultra ata storage - driver intela, ktory przyspiesza komunikacje i transfer danych np. miedzy dyskami i cd-romem, oraz miedzy innym hardwarem w kompie, u mnie nie ma z tym zadnych problemow.
berserk jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: