![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Prośba o poprawienie info o LG GCE-8320B na CdrInfo
W opisie nagrywarki jest napisane, że nie czyta ona CD o pojemności 870Mb jest to błąd (Odczyt/zapis płyt 99 min. (870 MB) Nie/Tak ) bo mam tą nagrywarke i z powodzeniem nagrywam płytki o tej pojemności a z odczytem też nie ma problemu. Także prosze Misiek popraw to.
![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.01.2002
![]() |
Podtwierdzam to co napisał kolega LG GCE-8320B odczyuje płyty 870 MB.
Pozdrawiam. Grzmilu |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2002
![]() |
Fakt sam testowałem na nagranej płytce audio i czyta wszystko z prędkością 8x. Acha mam pytanko jaką macie wersję biosu, bo ja mam 1.01, a na cdrinfo jest napisane, że ma bios 1.0. Uważam, że jest to celowe wprowadzanie przyszłych klientów w błąd. To tyle z mojej strony dzięki Wam wszystkim, którzy staneliście w obronie LG.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
No to fajnie, znkila moja kolejna obawa przed ta nagrywarka. Najpierw co do trawalosci-dawali rok, podczas gdy u konkurencji zdazalo sie 2 lata, teraz tez daja 2 lata. W tescie pisalo ze nie czyta 870'ek co nie jest tragiczne, ale zawsze to wada, teraz at tez jest rozwiana
![]() Parówa: no bo oni taka dostali, to bylo kiedys. Teraz najwidoczniej sprzedaja z 1.01.
#5 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Jestescie absolutnie pewni, ze nie ma problemow z odczytem nagranych plyt 99 minutowych
![]() Pozdrawiam Misiek4 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2002
![]() |
Misiek 4, twoje obawy są bezpodstawne, bo u mnie czyta płytki do 99minut i 59 sekund bez problemów. Owszem jeśli nagrasz więcej np. 100 minut to fakt może nie odczytać tej 1 sekundy, gdyż znajduje się poza dozwolonym czsem dla standardu CD, którego czas maxymalny wynośi 99 minut ( tylko dwie cyfry jeśli chodzi o minuty ), może to jest owy Twój problem, lecz sądzę, że większość sprzętu ma taki kłopot, gdyż musi spełniać standard zawarty w jakichś tam księgach.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Mi czyta 870 no problem specjalnie z kumplem sprawdzalismy, wlasnie pod wplywem tego info na Cdrinfo i moge spokojnie powiedziec ze czyta te plytki. Sprawdzane na płytkach Eurodata
![]()
#8 | |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Ja nagrywałem na Esperanzach 870 MB ok 580 plików. Nagrało się wszystko (99:55 min:sek) bez żadnego problemu . Także z odczytem i kopiowaniem tych plików na HDD nie było żadnego problemu , zostały skopiowane wszystkie pliki i wszystkie działają. Mam tak jak koledzy wersję firmware 1.01. Zresztą nie tylko my to stwierdzamy w CHIP SPECIAL : NAGRYWANIE PŁYT CD jest test nagrywarek i tam też podtwierdzają że LG GCE-8320B odczytuje płyty 99 min.
Pozdrawiam. Grzmilu. |
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
tez mam 1.01 i wszystko ok, mozna tez cos zmienic w podsumowaniu testu tej nagrywarki, gdyz jest tam podane iz spawa ona plyty cd-r z predkoscia 4x, czego mi ( i jak podaje producent ) nie da sie zrobic
#11 |
Bywalec
![]() |
Misiek ja przegrywalem plik na hdd kilkanascie razy zeby sprawdzic czy tylko widzi cz da sie tez skopiowac, i skopiowac sie dalo bez problemu.
A co do nagrywania x4 to sie nie da bo miniumum to jest dla niej x8, dlatego zostawilem sobie moja stara poczciwa LG 8080B ![]() ![]()
#12 |
Bywalec
![]() |
Mam LG GCE-8320B v.1.01 i nagrywam na niej płytę Platinum CD-RW x4 multisesyjną
nagrałem już 5 sesji i każdą z prędkością x4 i płyta działa i jest odczytywana na kilkunastu komputerach na różnych napędach CD. Tak więc nie zgadzam się z tym że nie nagrywa CD-RW x4. Pozdrawiam. Grzmilu. PS. Do nagrywania używam Nero 5.5.8.0 |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Sprawdziłem na pudełku i w instrukcji specyfikacje Techniczne i jest tam napisane że Prędkość Zapisu LG GCE-8320B wynosi:
Zapis (CD-R) 8x , 12x , 16x , 24x , 32x Zapis (CD-RW) 2x , 4x , 10x A oto zapis wg. producenta : - Write (CD-R): 8x, 12x, 32x - Rewrite (CD-RW): 2x, 4x, 10x, (12x) Także nie widzę żadnych problemów by nagrywać z prędkością x4. Pozdrawiam. Grzmilu. |
![]() |
![]() |
#14 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
sorki, ale nie wiem czy nie zauwazyliscie, ze napisalem cd-r, a nie cd-rw.
Na CDRinfo jest napisane w podsumowaniu testu, ze nagrywa cd-r z predkoscia 4x
#15 |
Bywalec
![]() |
sorry dragal mój błąd nie przeczytałem uważnie
![]() |
![]() |
![]() |
|
|