![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() |
Prośba o potwierdzenie stanowiska serwisu w sprawie nagr. LTR52327S
Witam Serdecznie!
Niecale 3m-ce temu zakupilem nagrywarke LiteOn'a LTR-52327S. Od samego poczatku mam wobec niej watpliwosci. Podczas 'mrugania lampki' wydaje ona bardzo charakterystyczne dzwieki ktorych nie mialem do tej pory okazji slyszec w zadnej innej nagrywarce. Poniewaz bardzo ciezko je opisac, pozwolilem sobie zrobic ich nagranie (podczas pracy nagrywarki w tescie SiSoftwareSandra) i dolaczyc do posta - jest to 'zzipowany' plik mp3. Z problemem tym zwrocilem sie do serwisu sklepu, gdzie stwierdzono, iz owe dzwieki sa normalne dla 50% sprzedawanych egzemplarzy, i byc moze pomoze upgrade biosu - ktory juz zrobilem i niestety nie pomogl. Oprocz problemu dziwnych odglosow nagrywarka wydaje sie byc sprawna, tzn czyta i nagrywa plyty (do tej pory zepsula tylko jedna). Plyty nagrywam raczej rzadko, srednio moze 0,5 - 1,5 plytki na dzien, jednakze, poniewaz to glownie archiwizacja danych cenie sobie jakosc nagrania. W zwiazku z powyzszym mam ogromna prosbe do posiadaczy i nie-posiadaczy LiteOnow o odsluchanie pliku i stwierdzenie czy odglosy te sa normalne, czy tez serwis laduje mnie w balona tylko dlatego ze nagrywarka nagrywa wiec mozna olac sprawe. Z gory serdeczne dzieki. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam tą nagrywarkę. Stwierdzam, że nagrywarka ma uszkodzony silniczek, a dokładnie jest coś nie tak z łozyskami.
Powiedz mi jeszcze jedno, czy te dziwne odgłosy przestają być słyszalne, jak płyta kręci się przez jakiś czas? |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
biorąc na słuch to problem z pozycjonowaniem głowicy w napędzie w tych napędach to nie jest normalny objaw (no chyba ze nagranie było robione z piekielnym wzmocnieniem a ty masz słuch absolutny) ale sprawdz napęd w płaszczyżnie pionowej czy są takie same objawy
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Odglosy slyszalne sa caly czas, bez znaczenia jak dlugo czytana jest plyta, ale tak jak wspominalem tylko podczas 'mrugania lampki', podczas kiedy lampka swieci sie caly czas (obojetnie czy czyta czy nagrywa) slychac tylko normalny szum kreconej plytki.
Nagranie robione bylo bez zadnego super wzmocnienia ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
o kurcze ale dźwięk.
50% modeli LiteOn'a? Jeeezu. Jak dobrze, że nia mam Litka ![]() ![]() Tak na serio-chyba zrobili Cie w jajo...to nie jest normalny dźwięk podczas pracy.
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Poprobowalem w pionie i nie ma zadnej roznicy, dzwiek jak byl tak jest.
Szczerze mowiac tez sadze ze to nienormalne. Jak dobrze, ze w internecie zawsze jest sie kogo spytac/poprosic o pomoc ![]() Dzieki Wam bardzo, zaczynam przygotowywac sie do rozmowy z serwisem ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
jesli w pionie to samo to to napewno problem z pozycjonawaniem lasera i rozpoznaniem nośnika ja radze poczekać za niedługo i tak sie rozleci
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Mam jeszcze jedno pytanie, czy nagrania wykonywane teraz badz w okresie bezposrednio poprzedzajacym fakt rozsypania nagrywarki mozna uznac za pelnowartosciowe? Ma to dla mnie dosyc duze znaczenie.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
audio mogą szumieć pojawiać sie trzaski itp dane powinny być ok ze względu na korekcje którą posiada nagrywarka
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
moze jeszcze nie przepalać jeszcze danych sub-kanałowych
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
długo tłumaczyć ale sprawdz czy np w płytach audio nagrywa poprawnie cd-text no i oczywiscie samo audio czy jest ok
|
![]() |
![]() |
#13 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
ale klekoce
![]() nie ma co sie zastanawiac, nagrywara w 100% nadaje sie do serwisowania ![]() a gadanie ze 50% spawarek tak ma swiadczy o tym jak nisko sklep/serwis ceni swoich klientow ![]()
#14 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez DSinner : 03.01.2004 o godz. 00:47 |
||
![]() |
![]() |
#15 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Proponuje zrobic z tymi kolesiam porzadek! Do czego to podobne zeby nowy model nagry pracowal jak traktor? Kurde przeciez to pracuje gorzej niz moj stary CDRom x20 ktorego juz nie uzywam bo ledwo co plyty czyta... Zrob tam mala rozpierduche
![]() ![]() pozdrowisko! artoor
|
|