![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Prosze O Pomoc !!!!!!!!
Mam nagrywarke LG 8080B wiem, że to nie jest nowość ale nagrywa(nagrywała).
Mam pytanie czy da się ją jeszcze naprawić. Nie wykrywa płyt (komunikat, że cd rom nie jest gotowy). Bios go wykrywa. Bardzo prosze o jakieś rady. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Prosze O Pomoc !!!!!!!!
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Miałem kiedyś identyczny przypadek, ale z nagrywarką LG 8320@8400. Była na szczęście na gwarancji, oddałem do serwisu i okazało się, że to zabrudzona soczewka. Po wyczyszczeniu sprzęt śmigał jak złoto. Moja propozycja jest następująca - oddaj do serwisu i powiedz (jeśli nie jest na gwarancji), że jeśli to coś do powiedzmy do 30 PLN, to OK, a jeśli powyżej, to niech tego nie ruszają i kup nową, bo nie ma sensu naprawiać. W moim przypadku kosztowało to 20 PLN. Wiem, że nowa to wydatek rzędu 250 PLN, ale sądzę, że to bardziej się opłaca niż naprawa.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.01.2001
![]() |
kumplowi LG padla w ten sam sposob, normalne to jest, zuzycie materialu
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Spróbuj samemu oczyścić soczewkę lasera...urzywając wacika na patyczku.Bez żadnych płynów!!!.Wystarczy pyłek kurzu aby laser już nie miał swojej mocy.Bardzo delikatnie przetrzyj soczewkę.
Z rozebraniem obudowy nie powinneś mieć problemów. Samemu już czyściłem w cd-romach i nagrywarkach.A ostatnio rozebrałem swoją wierze bo też nie chciała czytać wypalanych płyt tylko wytłaczane, i po czyszczeniu soczewki chodzi jak nowiutka, mogę słuchać każdej płyty. ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 09.02.2003 o godz. 08:44 |
![]() |
![]() |
|
|