![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.03.2001
![]() |
Kopiowanie Baldur***39s Gate 2 PL
Witam!
Wczoraj wrzucilem sobie do nagrania BG2 z przegrywanych juz plytek. Robilem to pod CloneCD 2.8.4.3 na LG 8120 B. Niestety, po przegraniu gierka sie nie uruchamia a ja caly czas w logach (W2k) dostaje, ze system nie mogl czytac o urzadzenia. W eksploratorze np. nie moge przeczytac 3-bajtowego pliku z numerem dysku. Czy to jakies zabezpieczenie czy jaka cholera? Plytki Verbatimy 700 Azo. W tym samym czasie na tym samym sprzecie i tych samych plytach nagrywalem DivX i nie ma zadnych problemow. Czy przegrywal ktos juz BG2 i moze mi cos powidziec? Czym to ruszyc? Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich. Konlin |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Palilem to juz 3 razy i zawsze clonem, ostatnie 2 kopie tym co Ty. Na Plexie 8432Ti i no pronlemo, ustawienia clona z subkanalami, upewnij sie ze cd ktorym robisz obrazy, ew. nagrywara czyta subkanaly.
Pozdro! |
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
[quote]KrisO (05-04-2001 13:02):
Palilem to juz 3 razy i zawsze clonem, ostatnie 2 kopie tym co Ty. Na Plexie 8432Ti i no pronlemo, ustawienia clona z subkanalami, upewnij sie ze cd ktorym robisz obrazy, ew. nagrywara czyta subkanaly. CD mam LG 52x, nie znam modelu ale jestem na 99% pewny ze czyta. No i plytki przeciez tez byly juz przegrywane czyli sie da. A ja wtopilem. CD nr3 da sie przegrac chociaz w Windowsie a CD nr 1 i 2 nawet tak normalnie nie. Liste plikow widzi ale przy kopiowaniu pokazuje ze blad odczytu. Ale kupie jeszcze jakies CD-RW (jakie polecacie) i bede probowal. Konlin |
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Twojego LG niema w spisie cd wspolpracujacych z clonem, jesli zaznaczysz opcje czytania subkanalow i zapodasz robienie obrazu swoim LG
) to wywali Ci monit ze cd rom masz do d.... (tak na marginesie zgadzam sie z tym monitem, bo te LG 52 to straszny KWAS - bez obrazy) rob obrazy nagrywara i sprawdz w clonie czy ona potrafi subkanaly polykac bo jak nie to masz ponagrywane...3Msie |
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Ok, dzieki za rady.
Konlin |
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.01.2001
![]() |
bg2 nie ma zadnych zabezpieczen, olej clone i kopiuj czymkolwiek (nero, winoncd), a plyta oryginalna moze ma ryse, clone traktuje to jako zamierzony blad i stad te problemy, a wyznaje zasade - kopiowanie clonem, gdy to jest naprawde konieczne
|
|
|
|
|
#7 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Zgadzam sie z przedmowca Polecam nero ja kopiowalem tym BG2 i bez zadnego problemu a jeszcze udalo mi sie overberningiem wcisnac niektore cd na 650 verba Jezeli cd - rom nie czyta ci tych plytkow poprawnie to wybierz kopiowanie nie "on the fly" ( w locie ) tylko zrob obraz na dysk W nero bez problemow
pozdrowionka |
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Ok, sprobuje. Chociaz mojh CD czyta te plytki raczej bez problemow, czasami na niektorych fragmentach tylko zwalnia. I BlindRead pokazuje, ze obsluguje on subkanaly.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 09.01.2019 o godz. 14:01 |
|
|
![]() |
|
|