Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.09.2001, 14:13   #1
Herman
Gość

Problem z odtwarzaniem nagranych płyt audi CD

Jestem właścicielem DVD PLAYER'A firmy Onkio model DV - S525 z funkcją odtwarzania audio CD Orginalne płyty z muzyką odtwarza bez problemu ale nagranych własnoręcznie nawet nie widzi Czy ktos spotkal sie z takim probleme i mógłby mi poradzic jak nagrywać płytki żeby działały Jakiego programu powinienem używać do nagrywania Gdzie mogę szukać takich informacji Nie mogę sobie z tym dac rady a bardzo mi na tym zalerzy
Z góry dzięki
Herman

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.09.2001, 09:30   #2
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tu chyba nie o program chodzi- zreszta nie napisaleś jakiego używasz. Na początek trzy rzeczy- zreszta może tak robisz:
1.Plyta audio musi być zamknięta
2.Powinna być nagrana w modzie DAO
3. Ważny jest nośnik- ale bez przesady

PS. Sprobuj swoje nagrane plyty odtworzyc w normalnym odtwarzaczu adio. Jeśli chodzą - nagrywanie jest OK a masz problem ze swoim odtwarzaczem
bgn jest offline  
Stary 16.09.2001, 12:35   #3
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Bogdan (16-09-2001 09:30):
Tu chyba nie o program chodzi- zreszta nie napisaleś jakiego używasz. Na początek trzy rzeczy- zreszta może tak robisz:
1.Plyta audio musi być zamknięta
2.Powinna być nagrana w modzie DAO
3. Ważny jest nośnik- ale bez przesady

PS. Sprobuj swoje nagrane plyty odtworzyc w normalnym odtwarzaczu adio. Jeśli chodzą - nagrywanie jest OK a masz problem ze swoim odtwarzaczem
Bogdan miał tu na myśli DAO - jako disk at once zapewne

pozdro 6
Stary 16.09.2001, 13:00   #4
Wojtek-J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.08.2001
Wojtek-J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdź płytki u kolegów - jeżeli u nich działają - winny jest twój odtwarzacz.
Eksperymentuj z różnymi płytkami (firmy i kolory nośnika), możesz też przeczyścić czytnik płytą czyszczącą lub ręcznie - powinno w końcu zaskoczyć.

Wojtek
Wojtek-J jest offline  
Stary 16.09.2001, 14:01   #5
Herman
Gość

Problem polega na tym że te płyty chodzą na innych odtwarzaczach Mój odtwarza tylko orginalne Nie wiem jak nagrać płyte by ją też widział Słyszłem coś o kodach które trzeba umieszczac na płycie żeby przypominała wyprodukowaną oryginalnie Może coś wiecie o tym co należy umieszczać na płycie żeby działała

Stary 16.09.2001, 17:45   #6
oczo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.08.2001
oczo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CZe Herman ja mam ten sam problem mam odtwarzacz ONKYO ale to jest jednocześnie odtwarzacz DVD DR-90. U mnire tez oryginalne plytki śmigają ale moje nagrywane za cholere nagrywam w nero 5.5.4.0 inne wersje tez probowalem inne programy takze i nic. Kupilem tez specjalne plytki do Cd-audio Verbatima i... ***.Ale na starej wiezy SONY MHC-690 no problem to samo z innymi odtwarzaczami średniej klasy. Jeszcze jednego nie sprawdzilem... srebrnych kronzków moze to pomoze nie wiem.

PS. Jesli wpadnie w twoje ręce plytka o koloze srebrnym nagrasz ją i odtwqorzysz w swoim ONKYO to daj znać.
oczo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: