![]() |
Cytat:
|
Cytat:
U mnie jest tak 1 PM - DVD Toshiba 1 SM - CD-RW LGx16 2 PM - Maxtor 2 SM - kieszeń i co tam w niej będzie. Miłego dnia |
Re: Proszę o radę - jak podłaczyc ?
Cytat:
|
Re: Re: Proszę o radę - jak podłaczyc ?
dyski seagate 4.3 GB powinny dac sie przelaczyc na ATA66 - zajzyj na www.seagate.com i poszukaj odpowiedniego softu
jak ci sie to uda - zostaw polaczenia jak masz |
Dzięki wszystkim za rady :) :) :)
Zostawiam podłączenia tak jak mam (z Cd wybrałem Samsunga x48 ) Czy może mi ktoś powiedzieć jak przełączyć ATA 33 na ATA 66 ??? Pozdrawiam :) |
Cytat:
|
martin - co nie da sie - sam przelaczalem taki dysk wiec SIE DA
czesc dyskow seadate fizycznie zdolna do pracy jako ATA66 opuscila fabryke z zstawionym ATA33 ze wzgledu na jakies "gryzienie sie" z pewnymi plytami glownymi - w manualu bylo ze mozna odblokowac ATA66 przez odpowiedni soft |
Cytat:
PM - dysk PS - dysk SM - nagrywara SS - cdrom SM - nagrywarka, SS - Dysk twardy <--- to pomysl chyba z jakiegos filmu science fiction. Wyobraz sobie sytuacje ze nagrywasz plytke a tu Ci sie dysk wylancza bo masz ustawione oszczedzanie energi. Zgadnij co sobie mozesz wtedy z plytka zrobic? Hehehe. |
Cytat:
|
Masz
PM - HDD Barracuda 40GB, UDMA 66 PS - HDD Segate 4,3 GB, UDMA 33 SM - CDRW Yamaha CRW-F1, UDMA 33 SS - CD Samsung. MODE 4 Jeśli nie możesz kupić dodatkowego kontrolera i niechcesz wyrzucić CD-ROMa to chyba najlepiej będzie zrobić tak PM - HDD Barracuda 40GB, UDMA 66 PS - CDRW Yamaha CRW-F1, UDMA 33 SM - HDD Segate 4,3 GB, UDMA 33 SS - CD Samsung. MODE 4 W ten sposób nagrywarka będzie mogła pracować w U-DMA a nie mode 4. Niestety proponowałbym wtedy jako dysku do przegrywania i buforowania używać wtedy 4.3gb Jęsli wyrzucisz CD to ustaw PM - HDD Barracuda 40GB, UDMA 66 PS - SM - CDRW Yamaha CRW-F1, UDMA 33 SS - HDD Segate 4,3 GB, UDMA 33 I wyłącz wyłączanie dysków Pozdro.. |
Cytat:
|
Dziękuje wszystkim za rady :) :) :)
Zastanawia mnie jeszcze zmiana UDMA 33 na UDMA 66 dysku HDD Segate 4,3 GB (może ktoś jeszcze to robił i coś podpowie) Pozdrawiam :) |
Ilość załączników: 1
sprobuj przekonfigurowac dysk ktoryms z tych programow - oba chodza zpod czystego dosa, jak program rozpozna dysk to powinno dac sie przelaczyc ATA33 na ATA66
|
Cytat:
No i czekam na odpowiedź ??? Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:48. |