Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.07.2003, 11:34   #1
Servok
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.07.2003
Servok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Problem z filmami

Mam nagrywarkę Samsung SW-248F. Gdy próbuje przegrać jakiś film(z niezabezpieczonej płytki) wszystko jest normalnie przegrywam, potem próbuje uruchomić ten film w napedzie CD-ROM i nieda się. Czasami pojawia się komunikat klasa niezarejestrowana. Ku mojemu zdziwieniu ta sama płytka chodzi bez problemu w nagrywarce.
Używam najnowszego Nero i CloneCD. Pomocy

Ostatnio zmieniany przez Servok : 06.07.2003 o godz. 11:53
Servok jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.07.2003, 13:20   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Przegraj film na dysk, potem nagraj go na płyty z dysku. Użyj do tego "pojedynczej sesji", metodę Disc-At-Once i zamknij CD. Może powodem też być zbyt szybka prędkośc nagrywania lub kitowe płyty. Może używasz starszą wersje NERO? Instalowałeś przed tym jakieś ASPI lub coś w podobie?
SEBAW jest offline  
Stary 11.07.2003, 19:48   #3
Servok
Nowy na forum

Re: Problem z filmami

Próbowałem wszystkiego formatowania dysku i ponownej instalacji systemu. Próbowałem twojego sposobu, film działa, ale nie można go przewijać bo się zacina. Działo mi się to na wielu typach płytek. Dobrych i pewnych.
Servok jest offline  
Stary 12.07.2003, 01:48   #4
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
obcina ci koncowke pliku - sprawdz czy plyta zrodlowa nie jest gdzies na koncu uszkodzona, w ostatecznosci potraktuj film jakims dvifixem albo virtual dubem (naprawi ci koncowke i zacznie dzialac przewijanie - czasem jednak sie pierd**** wiec sprawdz film przed nagraniem)
CrazyLucas jest offline  
Stary 13.07.2003, 10:50   #5
Servok
Nowy na forum

Re: Problem z filmami

Problem ten niestety występuje nie tylko przy filmach, ale zdarzało mi się też np. gdy nagrywałem zwykłą płytkę z danymi Data Cd działo się tak samo np.przy otwarciu jakiegoś dokumentu tekstowego w CD-Romie z tej płytki zacinało się, a w nagrywarce działa dlaczego.
Servok jest offline  
Stary 13.07.2003, 13:31   #6
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
rozumiem ze nagrywara czyta ci wszystko a cdrom ma problemy z ostatnimi kilkoma mb na plytach - sprawdz czy taki blad wystepuje tylko na plytach nagranych przez ciebie czy na wszystkich - jak na wszystkich to cedek conajmniej do czyszczenia jak nie do wymiany
jak tylko na nagranych u ciebie to prawdopodobnie nagrywasz za szybko - optymalna predkoscia dla wiekszosci plyt to x16 max x24 i nie ma co nagrywac szybciej
CrazyLucas jest offline  
Stary 27.07.2003, 11:19   #7
Servok
Nowy na forum

Niestety dzieje się to nawet gdy nagrywam 8x. Jeśli chodzi o CD-ROM to inne płytki odtwarza bez problemu. A te nagrane przemnie nieodtworzy ani u mnie ani u nikogo innego. Tylko nagrywarka odtwarza bez problemu. W CD-ROMie można przeglądać zawartość płyty, ale nie można nic uruchomić. Mam Celerona 500MHZ, płytę Abit BE6-II. Dziwne jest to, że niedawno wymienili mi nagrywarkę na nową i dzieje się tak samo
Servok jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: