![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Prosze Pomozcie !!!!!!!! :-)
Witam !!
Mam taki problem i nie bede ukrywac ze sie bardzo denerwuje i jestem zly na maxa. Ale do rzeczy !! Niedawno mialem dysk Seagate 13GB U6 i nagrywalem sobie spokojnie plytki x24 spod NERO (mam nagrywarke x40 Asus, ale wole se wolniej nagrywac), no a teraz sobie kupilem Seagate Baracuda IV 80GB 7200 i Nero wykrywa mi ta nagrywarke na max zapis x16. Co jest kurcze grane ? Czemu moge tylko max x16 nagrywac ![]() Prosze pomozcie mi co mam robic zeby bylo tak jak dawniej ! Dziekuje za wszystkie posty !
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
DMA rozumiem masz wlaczone.
a w innych programach tez tak masz ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
No to moze po kolei:
Dysk Primary master (rozumiem ze wykrywany prawidlowo) Nagrywarka Secondary master j.w. DMA wlaczone sterowniki plyty wgrane tasmy sprawdzone Nero uaktualnione do powiedzmy 5.5.9.9? To nie boli, a sie przydaje plyty do nagran- no jedna markowa i uruchamiasz Nero i sprawdasz PS: w njgorszym przypadku zakladaj partycje na dysk, ale to nie ma zadnego znaczenia. Pozdrowienia Krajek |
![]() |
#4 |
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Zacznij od najnowszej wersji NERO ,może ta wersja nie w pełni wykrywa twojego ASUSA,ryzykujesz tylko tym że będziesz miał najnowszą wersję programu.
#5 |
Bywalec
![]() |
Ok wlasnie sciagam nero 5.5.10 i mam nadzieje ze bedzie ok !
A tak nawiasem jak sie wlancza te DMA ? Bo moze to byc ta przyczyna !
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Moj znalomy kupil w MEDIAMARKT (nie dla idiotow) taka Baracude. Ma ona taka ciekawostke. Formatuje ja sie 2 godziny!!! a jej wspolpraca z nagrywarka X24 trwa tyle samo jub dluzej niz mojego HDD z nagrywarka X12. Ja juz sie poddalem, on zreszta tez.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Zainstalowalem najnowsze nero jakie jest, zmienilem tasmy, i dalej mam max 16 !
Moze ktos mi jeszcze pomoc ? Jak ustawic te DMA ?
#8 |
Gość
|
Instalujesz sterowniki ASPI (do pobrania ze strony CDRinfo)
dla XP bodaj forceASPI instalujesz sterowniki do plyty, jak ze stajni VIA (K7 np) to sterowniki 4in1, jak inna plyta to odpowiednie. W trakcie instalacji odznaczasz DMA i chyba tyle troche sie rozproszylem Pozdrowienia Krajek |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.09.2002
![]() |
Cytat:
no to jest lekka przesada! albo dysk kupil walnięty albo coś innego mu padło. jest jeszcze możliwośc że ten ów kolega to taki expert ![]() Mam ten sam model i do tego jeszcze seagate 40gb serii U5. o baracudzie nie wspomnę nawet, bo z tej mojej 40-tki bezproblemowo nagrywam sobie x40. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Wiecie co, wlasnie teraz podlaczylem moj stary dysk (naszczescie zostal jeszcze na nim stary system Win 2000 prof) bo chcialem zobaczyc czy przypadniem to mi sie dysk nie syplol ten nowy. I co sie okazalo
![]() ![]() 1) Mam zwalona nagrywake !! 2) Mam zwalony kontroler na ktorym jest podpiety dysk (niestety nie spr 2 kontrolera bo juz nie umie ![]() 3) Mam zwalona tasme ktora jest podlaczona pod dysk i CDR (w sumie to sa nowki sztuki ale jedna mialem trosze wygieta) Co wy o tym sadzicie ![]() Jutro przejde sie do kumpla z ta CDR i zobacze jak sie zachowuje u niego i dam wam znac, a tymczasem czekam na wasze opinie.
#11 |
Freedom Fighter
Data rejestracji: 23.05.2001
![]() |
Jezeli twoja nagrywarka ma system kontroli prędkości nagrywania (JustSpeed itp.) to wyłącz go i spróbuj jeszcze raz. Może to nagrywarka źle ocenia prędkość z jaką można nagrać daną płyte.
Żeby wyłączyć to w Nero: *Menu Nagrywarka *Wybór nagrywarki *w oknie które się pojawi zaznaczasz swoją nagrywarke i rozwijasz opcje *odznaczasz odpowiednią opcję Pozdro MinX
#12 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na jakich kanalach podlaczyles HDD i nagrywarke, chyba nie na wspolnym dla dysku tardego?
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Ok juz wszystko gra.
Problem byl taki iz nie kazde CDki na maxa mogl nagrywac. Np wlozylem platinium i bylo x40 ![]()
|
|