![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2002
![]() |
CD-RW 8432x NIE WYSOWA SIE TACKA Dlaczego ????????
W ostatnim czasie zepsol mi sie CD-ROM Po odbioze z Servisu zamontowalem go i stala sie awarja w momecie podlaczenia CD-ROMu moja nagrywarka nie chce wysunac tacki (zaczyna i odrazu staje) Dodam ze obydwa napedy sa widoczne w biosie i w windzie tko dziala oprucz tej tacki.
Prosze Pomozcie !!!!!!!! Gadu Gadu : 1680935 jackmar@2com.pl |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
A moze Ci upadla albo sie udezyla i wyskoczyla z szyny tacka?
Ja tak mialem. Rozkrecilem, skrecilem i dziala
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Miałem ten sam problem co ty i nikt nie wiedział o co chodzi. Później był też wałek taki że tacka nie chciała sie schować. Raz było tak raz tak. Powód: popsuty zasilacz.
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Jeśli jest to wypalarka lg lub inny koreańczyk to nie dziw się bo jest to złom
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
a kto ci powiedzial ze lg to koreanczyk? adidasa tez szyja w koreii taiwanie i co to oznacza?
|
|
|
#6 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Cytat:
1) Wkładając CDROM stuknąłeś pechowo CD-kiem w nagrę i coś skądś wyskoczyło 2) Po montażu CD-ka nagrywarka jest zbyt mocno zaciśnięta (jeżeli CDROM jest minimalnie węższy od nagrywarki, to jak sąsiadują a Ty mocno dokręcisz... sam się domyśl... wiem że rozmiary określa norma, ale sam to miałem). 3) Brak +12V na zasilaniu nagrywarki (elektronika idzie z +5) Moja rada: 1) Wymontuj OBYDWA napędy z komputera i podłącz na "luźnych" taśmach - sprawdź. 2) Podłącz tylko nagrywarkę i to na miejscu CD-ROMu (chodzi mi o wtyk zasilający) - sprawdź. Może brakuje +12V na wtyczce ? (ukruszony/zaśniedziały przewód i/lub pin )
|
|
|
|
![]() |
|
|