![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Problem Nagrywanie Płyt - SVCD
Cześć
Mam możliwość zrzucania swojego video archiwum domowego i chciałem zrobić to na formacie SVCD. Znalazłem program NERO BurningRom v.5.0.3.1 i postępując zgodnie z instrukcją udaję mi się wypalić taki CD-R ale jest on skażony jakimś błędem wynikającym chyba z mojej niewiedzy. Tak przygotowaną płytkę próbowałem odtworzyć na dowolnym PC z dekoderami ja mam RealMagicH+ i nic z tego. Rozpoznawany jest tylko format płyty bez możliwości odtwarzania. Za wszelką radę zgóry dziękuję pozdrowionko Hej |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Nigdy nie nagrywalem SVCD ale mialem ten sam problem przy VCD. Sprawdz czy jest zaznaczony checkbox "Create standard compilant CD" na zakladce VideoCD - powinien byc. Dla VCD to wystarczylo. Plytka byla odtwarzana w kazdym CD a takze w stacjonarnych DVD.
|
![]() |
#3 |
Gość
|
Hej
Dzieki za podpowiedź ale próbowałem już tą opcję (Create standard compilant CD) jedyne na co miała wpływ to to, że możesz po jej wyłączeniu wcisnąć Mpega2 niezgodnego ze standardem SVCD (Standard: format dla PALU 480x576 oraz Bitrate 2600Mbps VBR lub CBR). Oczywiście Mpegi mam dostosowane do tego formatu aby trzymać się jak najbliżej zgodności z tym formatem. Dzisiaj sciągnąłem Upgrade do Nero 5.0.3.5 ze strony http://www.mpegx.com/ i będe próbował dalej. Jeśli mi się uda to dam znać ale mimio wszystko czekam na każdą radę. Dzieki!!! |
![]() |
|
|