![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2006
![]() |
przeskakiwanie płyt
Próbowałem już na innych forach ale tu chcę również i to szczególnie, otóż mam problem dotychczas nie rozwiązany.
Nagrania muzyczne nagrywałem na nagrywarce dvd liteon 1693, zareklamowałem ją w sklepie ponieważ wszystkie nagrania po odtwarzaniu przeskakiwały jak na czarnej płycie (winylowej). Nic się nie zmieniło nawet po zmianie biosu. Po reklamacji dostałem na wymianę innego liteona SHW 160 P6S. Sprawdziłem i znowu to samo. Znowu zmieniłem bios na najnowszy i znowu bez zmian. Do nagrań używałem nero 7, ale mam też firmowy od nagrywarki. Odtwarzam na takim większym radiomagnetofonie philipsa (swego czasu największy z oferty), poza tym próbowałem na emperorze 2 oraz w napędzie samego komputera - ale jest i było tak samo : "przeskakuje". Po jakimś czasie wróciłem do nero 6 oem z nagrywarki dvd, nagrałem parę płytek (blupop, hawk, tdk - wszyskie cd) z prędkością x 8 (niżej nie można)... potem wymieniłem nagrywarkę na cd rw samsung sw-252 (porzednią sprawną, którą miałem), nagrałem tak samo tyle że x4... i ZNOWU TO SAMO - bez poprawy. Przyznaję używam z reguły chyba nie najlepszych płyt choć tdk są już chyba lepsze - niezależnie od tego jest bez zmian. Jednak na samym początku mojego nagrywania nawet na tych płytkach było wszystko ok. Słyszałem też właśnie o testach w nero, ale właściwie nie wiem po co mi one skoro najlepszym testem jest odsłuchanie nagrania a tu wiadomo jak jest. Sprawdziłem również odtwarzanie z pc na widows media player, allplayer i winamp i okazuje się, że wszystko jest ok, za to na nero media player - beznadziejnie ze znanymi objawami. Nie wiem co dalej, brak mi koncepcji, może w tej sytuacji czas na pożegnanie z nero, przecież to podobno najlepszy program ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Kup pozadna plyte Verbatima np SuperAZO i wypal ja z predkoscia 24x-32x.
Nero 7 podobno zle nagrywa AudioCD osobiscie nie wiem bo nie wypalam AudioCD, wiec jak masz nero 6 to zainstaluj, a chyba ci takie dali z nagrywarka Co do sprawdzania jakosci plyt to tu nie chodzi o jakosc np utworow tylko o jakosc nosnika na ktorym sa dane. |
![]() |
![]() |
#3 |
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Prawdopodobnie to wina Nero 7, z pierwszymi wersjami były takie problemy.
Polecam ściągnięcie najnowszej wersji ze strony producenta, gdyż błąd ten został już jakiś czas temu naprawiony. ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrałem w nero 6 i nero 7 - bez zmian (nero 7 demo ze strony producenta nie chce się zainstalować - wyświetla, że jest nieprawidłowy klucz (?!), odtwarzanie w nero playerach - podobnie i bez zmian. W końcu nagrałem w widows media playerze - I TU W KOŃCU JEST OK. I TO BEZ ZMIANY PŁYT I PRĘDKOŚCI. Ale przecież nie o to chodzi, bo chcę nagrywać w nero.
Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ? |
![]() |
![]() |
|
|