![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
JAKIE DVD DO KOPIOWANIA W LOCIE Z 32X
MA CD-ROM LGÓWNO NA KTÓRYM PŁYTA ROBI OBRAZ 10 MIN . CHCĘ KUPIĆ DVD I CHCIAŁBYM KOPIOWAĆ W LOCIE 32 LUB 24 . JAKI SPRZĘCIOR POLECACIE
![]() ![]() ![]() ![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
niestety do kopiowania w locie dobrze by bylo uzywac zrodla 2x szybszego niz nagrywanie,a z takimi dvd trudno ( cd-rom 64x ?
![]()
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Chyba jakiś wolny ten twój LG, skoro tak długo robi zrzut obrazu płyty (no chyba, że płyta jest jakoś zabezpieczona...)?
Osobiście używam napędu DVD f-my LG 16/48x (DRD-8160B)... zrzut płyty 700MB za pomocą CloneCD na tym napędzie zajmuje średnio ok. 2.1 - 2.5 min. Kopiowanie płyt "w locie" również nie stwarzało mi nigdy problemów...Co prawda moja nagrywarka zapisuje max. 20x, ale przy zapisie z prędkością 24, czy 32x myślę że nie powinno być większych problemów (warunek: nagrywarka i czytnik podpięte na osobnych taśmach, oraz ustawiony odpowiednio duży bufor w programie do nagrywania). Jeśli zaś chodzi o kopiowanie płyt "w locie", to raczej przyjmij zasadę robienia kopii z nagrywarki do ISO-Image, a dopiero potem wypalaj tak przygotowany obraz płyty. Często zgranie zabezpieczonej płyty trwa nawet kilka godzin (zależy od rodzaju zabezpieczenia i samej nagrywarki) ...więc w "locie" (IMHO) lepiej kopiować wyłącznie płyty niezabezpieczone. Poza tym, nie każdy napęd DVD będzie w stanie wykonać prawidłowy obraz płyty. Między innymi dlatego, że nie wszystkie odczytują subkanały (dane/audio) , natomiast większość nagrywarek radzi sobie z tym dość dobrze... BTW: Wspomniany przeze mnie model LG bez problemu odczytuje subkanały audio (m.in. CD-Text)... ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
U mnie obraz robiony clonem gdy plyta jest nie zabezpieczona max 4 min |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
to rób obrazy nagrywarą
![]()
#6 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I podcięli Ci Laser skrzydła. Pozdro |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.02.2002
![]() |
Nie wien jak mozna narzekac na "szczesliwego goldstarka"
|
![]() |
![]() |
|
|