![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
![]()
Prędkość palenia płyt w LG GCE8400B zaczyna mnie denerwować ponieważ ani razu nie nagrałem płyty z pełną prędkością tylko z 32x albo 24x: oto wyniki na różny płytach:
Esperanza silver(12x,24x,32x): 24x Platinum(48x): 24x Dysan(48x): 32x Eproformance(52x): 32x Sigma(40x): 32x Verbatim(48x): 24x DMA Włączone. Co zrobić żeby nagrac choć jedną płyte z prędkością 40x a nie cały czas 24x-32x.Z góry dzięki za odpowiedź. P.S. Bede wgrywał najnowsze stery do kontrolerów IDE. Czy to pomogłoby? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Mówiłem Ci już chyba: Fuji! Na innych płytach, nawet tzw. dobrych, rzadko się to udaje.
Na Verbatim Crystal Super Azo 48x (Mitsubishi, dye type 3) nagrywarka rozpędza się do 40x, ale często pod koniec płyty zwalnia do 32x. Podobnie zachowuje się na Emtec Ceram Guard 48x (prod. nieznany, Indie; dye type 6), ale tylko pod warunkiem, że zainstalowane jest Nero ASPI - w przeciwnym wypadku 24x max. Czasami udaje się uzyskać 40x na LG 40x (Plasmon, dye type 8 ), ale już nie na LG 48x - to zupełnie inna płyta (Prodisc, dye type 9). Podobne wyniki na Samsung Premium czarny 48x (Plasmon, dye type 8 ) i Samsung Premium biały 40x (Acer, dye type 7) - pod koniec płyty spadek prędkości. Próbowałem też wielu innych płyt: Dysan 48x, Xidex 48x, Dysan Black Universal, TDK d-view, Sony 40x, X-disc Economy, LG Color, Mint, e-proformance, Lead Data Silver Blue, Emtec (zwykły), Sigma, Akoss silver, Esperanza diamond, Esperanza silver-silver, Cursor Colourful, Platinum Multispeed, Verbatim Datalife, TDK Metallic (Ritek) - za każdym razem było święto lasu, jak osiągnęła - choćby na chwilę - 32x, zwłaszcza na mniej markowych z powyższych płyt. Często było to 16x, 20x przez całą długość płyty, czasem udawało się rozpędzić do 24x. Jedynym wyjątkiem jest płyta Sony, na której zawsze rozpędza się do 32x.
![]() |
#3 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
To masz problem ja mialem ten sam ale go sie pozbylem nic nie pomagalo instalacja najnowszych sterownikow do plyty, aktualizacja biosu, zmiana systemu, nic nawet plyty po 3 zlocisze niepomagaly
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
I bardzo dobrze że niemożna wyłaczyc.
Co mi po płytce nagranej 48 x czy 52x jak za miesiąc czy 2 czeba bedzie ją można wyżucic do kosza. A czy mi się nagra w 7 minut a nie 4,byle dobrze i bez błędów. ![]() Jak palisz "hurtowo" to sobie kup 5 nagrywarek i bedziesz miał 5x szybciej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|