![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
"puste" plytki po nagrywaniu
Witka,
Moze ktos z Was wie dlaczego po nagrywaniu na Nero 5.5.8.0 pliku ktory ma 699 MB plyta jest zapisana ale nie mozna jej odczytac... Probowalem roznych nosnikow, nagrywac z finalizacja i bez... Mam HP 8100 Jesli macie na to jakies lekarstwo, bede wdzieczny! apeman |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
![]() Cytat:
Overburningu też nie ma. Jeśli chcesz możesz spróbować wgrać BIOSa 1.0n (poprawionego) od Sony CRX-100 (chyba). Podobno wnosi obsługę płyt 700MB. Pozdrawiam
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2001
![]() |
![]()
a skąd masz pewność że płytka się nagrała. Może masz włączoną opcję symulacji zapisu. Nero powie że nagrał prawidłowo ale faktycznie płytkę trzeba wypalić już w normalnym trybie.:cool:
#4 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Mam HP 9310i - nagrywa 702,5Mb
Może jakiś nośnik huowy? Ostatnio zmieniany przez +++LeWaP+++ : 27.06.2002 o godz. 09:41 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: "puste" plytki po nagrywaniu
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Nie mam wlaczonej symulacji ![]() Po nagraniu Medium info w Nero podaje ze na plycie zostalo 3 MB wolnego miejsca.. To nie to o czym myslisz, na pewno... ape |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
![]()
Cześć.
A jaką masz wersję Nero? Kumpel zainstalował sobie nową wersję i mówi, że ma do wyboru TAO, DAO i DAO 96 czy jakoś tak (mogę się mylić co do tego jak się ten trzeci tryb nazywa, ja mam wersję 5.50.. i mam tylko dwa tryby - przy moim purchlaku HP 7100 to żadna nowa wersja już nic nie da). Nagrał mi więc na płytce Spidermana, którego nie widzi żaden CD-ek. Okazało się, że jego nagrywarka nie obsługuje tego trzeciego trybu i mimo, że nagrała płytkę, to sama nie potrafi tego odczytać. Ja miałem nieco inny przypadek - 20 sztuk granatowej Esperanzy. Nagrywałem bez sprawdzania płytek po nagraniu, Nero pokazywał, że wszystko ok., a 16-toma sztukami teraz bawi się mój syn, bo żaden czytnik ich nie czyta. Pozdrowionka Waldek |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... posłuchaj Zbiega12 on ma rację, ten zhakowany bios od Sony obsługuje 700-ki, na starym forum ze 3-4 miesiące temu był post o tym biosie, poradziłem człowiekowi by tak zrobił i nagrywa gość 700-ki aż miło :cool: :cool: :cool:
#10 | |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdro |
|
![]() |
![]() |
|
|