![]() |
No to może tu, a co do downgrade'u firmware'u to raczej nieprawda w przypadku Liteona, a jak nie mam racji to niech ktoś mnie poprawi:pisze:
|
Cytat:
Jest napisane ze jak sie zaktualizuje firmware to nie mozna juz wrocic do poprzedniej wersji, czy to jest prawda? NOTE !! Once the drive has been upgraded to new firmware , it can NOT changed back anymore . |
Ależ proszę bardzo: LINK :)
|
Cytat:
|
A ja niestety po wgraniu QS0E wróciłem do QS0C. Dlaczego? O tym pokrótce.
Ano dlatego iż przed uaktualnieniem do E nagrałem na CDRW 700 Vakoss danych ile fabryka dała - sprawdziwszy w kProbe błędy C1 i C2 zapisałem je sobie. Natenczas uaktualniwszy do E z C procedurę ponowiłem - ilość błędów C1, a nawet C2 wzrosła. Żeby dmuchać na gorące znów wróciłem do C, azaliż tym razem znów ilość błędów była mniejsza niż na E. Dodam jeszcze że Vakos był wcześniej używany - nie była to nówka, a płyta przy testach kasowana była na szybko nowo wgranym biosem. Przybliżone dane to: C: Average C1 ~ 12, total C2=1 E: Average C1~ 17, total C2=8 Tyle u mnie. Może na innym egzemplarzu 52327S będzie inaczej, a może przy CDR jest lepiej - nie sprawdzałem. Dla mnie obecnie wyznacznikiem przy wypalaniu jest ilość błędów na CDRW bo i tak te modele problemów z tym mają niemało. Może ktoś jeszcze sprawdzi w podobny sposób - będzie wiadomo czy warto czy nie.:uczen: |
Cytat:
A powiedz mi gdzie mozna nabyc takie plytki z predkoscia 32x i ile one kosztuja? |
Verbatim a prędkość 32x... (słono za nią zapłaciłem :()
A 24x te same płyty oraz przed wgraniem nowego biosu (te same identyczne dane) były nagrywane wolniej o 12 sekund. A więc warto go uaktualnić. |
Cytat:
Aha i jakiej firmy byla ta plyta cd-rw? |
No wsumie narazie nie znalazłem nic poza tym.
Cytat:
|
Jak wyciągnąc pliki .bin z tego .exe (1.65MB)?
Gdy próbuje je wyciągać programem Litefirm to wyciąga tylko jeden .bin (512KB) i nie wiem czy to jest do nowego czy starszego LTR-52327S ? |
Cytat:
eddie czy poza szybszym wypalaniem rw znalazles inne + [lepsze wypalanie plytek itp???] |
Ja wgrałem QS0E ponieważ mam starszy model (QS0C) i nie narzekam ... o 25 sekund nagralo mi szybciej płytę CD-RW...
|
Wgralem ten bios (wer qs57).
Zostalem niemile zaskoczony, naped dziwnie sie zachowuje przy odczycie poczatku plyty audio (nagranej przez siebie) oraz przy szybkim formatowaniu plyt CD-RW High Speed. Caly czas slychac ze naped szuka sciezki, niektorych plyt nie potrafi sformatowac, zas przy innych trwa to ok 1-2 min (norma 20 sek). Nie polecam tego biosu. Chlopaki z Liteona spie******* sprawe :( |
Dzieki @ll Dziala :))))))
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:55. |