![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
![]()
Pytam sie troche z ciekawości i może w celu przyyyszłego kupna. Jaka nagrywartka CD-RW jest najnajnajlepsza. Chodzi o dobre prędkości zapisu i również małą ilość błędów C1 i C2 oraz dodatkowe funkcje.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
praktycznie kazda
najpopularnijesze i najlepsze to lg lub liteon, ja jestem za litkiem (potrafi mierzyc c1 i c2) wrzuc w szukaje liteon oraz lg - wysoczy Ci duuuzo takich tematow - poczytaj, zdecydujesz |
![]() |
![]() |
#3 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Jeżeli o mnie chodzi to za najlepszą uwarzam LG, alewiem że Lite-On jest tak samo dobry i jeżeli miałbyś kupowaś jakąś nagrywarke to wybieraj tylko z tych firm.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
A Plextor Premium. Zależy mi w 90% na jakości zapisu (mało C1 i C2 wogóle).
|
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
plextor rozni sie cena (z kosmosu) paroma dziwnymi funkcjami (gigarec - niekompatybilne z nie-plextorami, zabezpieczanie plyt haslem - jak wyzej, pomiar c1 - litek tez to ma)
jakosc zapisu identyczna jak proponowanych firm jakosc odczytu GORSZA (kiepsaka korekcja bledow) to chyba rozwiazuje kwestie? ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Jednym słowem popularny Liteon (znam 2 osoby które go mają na 3 które mają nagrywarki).
|
![]() |
![]() |
#7 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
trudno powiedzieć która jest naj naj naj...
Duże znaczenie ma to na jaki egzemplarz trafisz...trafisz na dobry LG lub LiteOn ...posłuży ci dobre kilka lat. Trafisz na inny ....i po dwóch dniach oddasz go do serwisu ...lub będzie sprawiał "dziwaczne" problemy. jeśli masz kasę i nie szkoda ci jej ...kup Plextora Premium ...bardzo chwalony napęd.
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Mnie dziwi ten "wiek" Plextora. On ma już ponad rok.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Oj, Plextor to bardzo dobry napęd. O błedach C2 to bardzo rzadko się mówi ponieważ One praktycznie wcale nie występują i to zależy jeszcze od nośników. Co do GIGAREC to płyty nagrane w tymże napędzie są poprawnie odczytywane w większości napędów. Plextor posiada również lepszy zapis Audio. Jeśli nie masz na co kasy wydawać, albo masz po prostu 500zł to kup Plextora. Jeśli aż tylu nie masz to za 250zł masz wolniejszą wersje chyba 52x24x52x lub 48/24/48
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Jeśli CD-RW to zdecydowanie Lite-On miałem kilka i zawsze byłem bardzo zadowolony.
Bardzo szybko zapisuje płytki idziała bezproblemowo. Dziś mam nagrywarkę DVD i nie jestem już tak z niej zadowolony jak z poprzednich |
![]() |
![]() |
#11 |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Lite-On, LG, Teac, Plextor - najlepsza elita
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
O teacu już mi nie wspominaj.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Author
Zlotowicz
Teac sie skonczyl, weiki temu...
kiedys to byla elita... teraz juz nawet nie produkja nagrywarek tylko kupuja OEMy |
![]() |
![]() |
#14 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kazda, zalezny to tylko od egzemplarza, wylacznie.
W zasadzie nie ma lepszych i gorszych nagrywarek. Sa tylko lepsze i gorsze egzempalrze w serii. A co do Plexa - to chyba sie juz nie oplaca, astronomiczna cena, pare gadgetow, juz lepiej za te same pieniadze kupic nagrywarke DVD. |
![]() |
![]() |
#15 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
u mnie na 1 miejscu LG, potem oczywiście LiteOn
BTW chciałem zauważyć, że nie ma już na forum takiej nienawiści jak dawniej do osób które polecają LG, a z kolei osoby pojecające LG polecają także LiteOn'a zamiast tekstów typu Litki to shit. Jak już pisali - liczy się to na jaki model trafisz. LG/LiteOn to elita z nagrywarek, może jeszcze jedna firma...
|
|