Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2002, 10:31   #1
hubik
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.03.2002
hubik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Audiofilstwo a YAMAHA3200E(AudioMasterQualityRec.)

W jakim zakresie natąpiła poprawa jakości nagranego dzwięku na CDR, po zastosowaniu technologii "Audio Master Quality Recording" w nagrywarce Yamaha 3200E
Prosze o opinie wrażeń odsłuchowych, posiadaczy tej wypalarki. Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
Serdecznie pozdrawiam - Hubik
hubik jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2002, 11:23   #2
paco
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.02.2002
paco w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
hubik (06-03-2002 10:31):
W jakim zakresie natąpiła poprawa jakości nagranego dzwięku na CDR, po zastosowaniu technologii "Audio Master Quality Recording" w nagrywarce Yamaha 3200E
Prosze o opinie wrażeń odsłuchowych, posiadaczy tej wypalarki. Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
Serdecznie pozdrawiam - Hubik
Napiszę TAK
Nie mam modelu 3200 ani E ani S ale i tak ciężko byłoby mi porównać poprawę jakości nagrań z poprzednimi modelami

Nagrywałem na 2100S (próbowałem również na 2200E) na prawie wszystkich dostępnych rodzajach płyt z różnymi prędkościami od x1 w górę, na różnym oprogramowaniu i stwierdzam że yamaha nie jest w stanie nagrać żadnej płyty (wyjątek CDRW) tak aby mój marantz mógł ją odczytać. (i nie jestem sam)

Jeżeli jeszcze nie jestes posiadaczem yamahy 3200E to najpierw sprawdz czy nagrane płyty (nawet jezeli zapewniają wyzsza jakosci) sa czytane przez twój odtwarzacz.

Jezeli masz jakies doswiadczenia z poprzednimi modelami yamahy to daj znac.

paco
paco jest offline  
Stary 06.03.2002, 17:19   #3
Misiek4
____

Data rejestracji: 26.05.2000
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Trzeba być melomanem maniakiem lub mieć super słuch i dobry sprzęt grający, żeby usłyszec różnice...
O ile wogóle ją można usłyszeć.

Pozdrawiam
Misiek4
Misiek4 jest offline  
Stary 06.03.2002, 21:01   #4
tommly
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.12.2001
tommly w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem Yamahe 8824 i wszystkie płytki audio przez nią wypalone mój Technics czytał bez żadnego problemu, a żeby było śmiesznie nie czytał za to niektórych "oryginalnych" piratów!!!
tommly jest offline  
Stary 07.03.2002, 08:16   #5
hubik
Nowy na forum

Misku 4
Zapewniam Cie ,ze ja słyszę rónicę brzmienia pomiedzy oryginałem a kopią.Dla przeciętnego słuchacza jest to róznica niezauważalna, ale dla osoby majacej dobry sprzęt i słuch, to bardzo istotna sprawa. Dzięki za wypowiedz.Hubik
hubik jest offline  
Stary 07.03.2002, 08:24   #6
hubik
Nowy na forum

W odpowiedzi na Twoje pytanie, informuję Cie ,ze posiadałem nagrywarkę Yamaha 8/4/24S, i nie mogę powiedzieć o niej nic złego jeśli chodzi o wypalanie płyt z muzyką. Wszystkie płyty które nagrałem były poprawnie odczytywane w odtwarzaczach CD. Bardzo dziękuje za odpowiedz na moje pytanie oraz cenną radę. Pozdrawiam Hubi
hubik jest offline  
Stary 10.03.2002, 17:23   #7
Misiek4
____

Data rejestracji: 26.05.2000
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Przeprowadzilem tez test na znajomych - sluchawki Sennheiser HD 565 Ovation wpiete bezposrednio do stacjonarnego odtwarzacza CD Yamahy. Rezultat byl taki, ze wiekszosc glosow padla na plyty nagrywane standardowo. Dlatego dalej twierdze, ze trzeba miec WYBITNY sluch zeby zauwazyc roznice (a tak naprawde to wydaje mi sie, ze ten system to tylko chwyt marketingowy ).
Misiek4 jest offline  
Stary 11.03.2002, 08:17   #8
hubik
Nowy na forum

Szanowny Misku
Dziękuje Ci za przesłaną wiadomość
Wlasnie w sobotę i niedziele miałem możliwosc przetestowania pod względem jakości brzmienia Yamahe 3200E. Po użyciu trybu Audio Master Quality Rec. poprawa jakości brzmienia nastąpiła w górnych rejestrach dzwięku. Dzwięk jest bardziej przejrzysty i swobodny. Niskie częstotliwości brzmią "przyzwoicie".Zaznaczam ,ze sa to moje wrazenia odsłuchowe. Kolejna zaletą tej nagrywarki jest bezproblemowe odtwarzanie zabezpieczonych płyt audio. Wszystkie wczesniejsze napędy które posiadałem nie radzily sobie z tymi płytami. To tyle jeżeli chodzi o moje uwagi na temat w/w nagrywarki. Pozdrawiam - Hubik
hubik jest offline  
Stary 02.04.2002, 19:22   #9
tomek23
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.03.2002
tomek23 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam parę płytek nagranych na 3200 z wykorzystaniem ww. technologii i tak jak na początku uważałem, że jest to tylko marnowanie miejsca na płycie, musiałem zmienić zdanie. Różnica jest zauważalna. W tej chwili mam Yamahę 2200 i chyba się przesiądę na 3200.

Tomek
tomek23 jest offline  
Stary 02.04.2002, 23:43   #10
Blazer0
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.03.2002
Blazer0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja też mam Yamahe 2200e (w sumie od 1mc) i chciałbym sie kolegow zapytac o ich wrazenia zwiazane z tym sprzetem. Chodzi mi glownie o mozliwosci i oprogramowanie do pelnego wykorzystania potencjalu jaki drzemie w tej maszynce (zwiazanego z wypalaniem plyt audio) jak i tradycyjnych cdr.
Blazer0 jest offline  
Stary 03.04.2002, 09:18   #11
hubik
Nowy na forum

Cytat:
tomek23 (02-04-2002 19:22):
Mam parę płytek nagranych na 3200 z wykorzystaniem ww. technologii i tak jak na początku uważałem, że jest to tylko marnowanie miejsca na płycie, musiałem zmienić zdanie. Różnica jest zauważalna. W tej chwili mam Yamahę 2200 i chyba się przesiądę na 3200.

Tomek
Sznowny Tomku23
Bardzo dziekuje za przesłanie Twojej opinii na temat wypalarki Yamahy 3200 i serdecznie pozdrawiam. Hubik
hubik jest offline  
Stary 03.04.2002, 11:16   #12
Mastaz
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.04.2002
Mastaz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ehhh dobry słuch to przekleństwo, tyle kasy tzreba wydac zeby byc zadowolonym ze sluchania muzyki. A ja, taki przecietniak nie mam takich problemow. Zwykly odtwarzacz Cd mi wystarczy, a kasa idzie na browar
Mastaz jest offline  
Stary 03.04.2002, 11:39   #13
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
DObrze zrozumialem - ta YAMAHA odczytuje plyty zabezpieczone Cactusem? [i innymi zabezpieczeniami czytanymi tylko w czytnikach audio?]

moglbym prosic o wyjasnienia?
Stary 04.04.2002, 08:59   #14
hubik
Nowy na forum

Cytat:
-Sid-The-Rat=> (03-04-2002 11:39):
DObrze zrozumialem - ta YAMAHA odczytuje plyty zabezpieczone Cactusem? [i innymi zabezpieczeniami czytanymi tylko w czytnikach audio?]

moglbym prosic o wyjasnienia?
Wyjasniam
Takie płyty jak ostatnia "Love Parade" , singiel R.Kellego - Fiesta oraz album Sary Connor dotychczas nie były odtwarzane w żadnym z moich napedów (LG i Yamaha 8/4/24).
W nagrywarce Yamaha 3200E wszystkie w/w płyty były poprawnie odczytywane.
Nie twierdze ,że inne napędy nie radzą sobie z tym problemem.
Co do zabezpieczeń, to o zabezpieczeniu "Cactusie" nie pisałem i nie_słyszałem. Jeżeli płyta nie jest poprawnie odczytywana w CDR-omie, a na okładce płyty widnieje napis , że płyta nie jest przeznaczona do odtwarzania w komputerze, to chyba można to nazwać w pewnym sensie zabezpieczeniem. Pozdrawiam - Hubik
hubik jest offline  
Stary 04.04.2002, 09:10   #15
hubik
Nowy na forum

Cytat:
Mastaz (03-04-2002 11:16):
Ehhh dobry słuch to przekleństwo, tyle kasy tzreba wydac zeby byc zadowolonym ze sluchania muzyki. A ja, taki przecietniak nie mam takich problemow. Zwykly odtwarzacz Cd mi wystarczy, a kasa idzie na browar
Masz racje, dobry słuch a do tego ambicja dążenia do najlepszej w tym wypadku jakości dzwięku jest kosztowną sprawą . Z tego co piszesz wynika ,że jesteś szcześliwszą osobą niż ja. Dziękuje za wiadomość, zyczę powodzenia i serdecznie pozdrawiam. Hubik
hubik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: