![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
![]()
Cześć!
Jestem tu nowy, więc witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość. Mam problem ze skopiowaniem płyty audio. A raczej z jej późniejszym odtworzeniem. Zrzucam obraz, potem nagrywam z pr. 8x i jest tak: wieża Philips pisze "NO DISK", a taki zwykły jamnik z odtwarzaczem CD odtwarza aż miło. Co jest grane? Co robię nie tak. Czy płytka źródłowa jest jakoś zabezpieczona przed kopiowaniem, czy ten Philips nie czyta płyt CD-R? Pewnie temat był już wałkowany, próbowałem coś znaleźć, ale słabo mi wychodzi ![]() Dzięki za wszelkie info. Marbe PS nagrywarka: LG GCE-8480B (48x16x48), program: Nero 5.5.9.1 płytka CD-R: TDK d-view 48x multi speed 80min
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Re: Pytanie laika
[QUOTE]Marbe napisa***322;(a)
[B]Cześć! nagrywarka: LG GCE-8480B (48x16x48), sorry, zamiast tego gościa z fajką miało być osiem i nawias Marbe
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Przyczyna tego ze wieza nie widzi płyty moze być jedna - płyta za szybko nagrana / co jest dziwne bo mój 12 letni compact TECHNICSA czyta płyty audio nagrane z v 12 wiecej nie sprawdzałem / Nagraj płyte z predkoscią 2x albo 4x jesli sie da na tym LG i powinno być OK ! Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Tą płyte zrzuc z prędkoscią 8x i nagraj 8x (ponieważ nie możesz nizej)
Nagraj ja np. na verbatimku lub na płytę z czarnym spodem . Wtedy powinno ci odczytać. |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Zmień rodzaj płyty jak radził poprzednik, aż trafisz na taki który twoja wieża będzie czytała. Ja wypalam na Verbatimkach i czarnych Esperanzach i Akossach - gra i to nie tylko u mnie. Pamiętam jak kolega z akademika kupił zestaw Yamahy i nie chciało mu czytać żadnych płyt (a miał ich kilkadziesiąt) z wyjątkiem tych ze złotymi nośnikami (teraz już rzadko dostepne np. Kodak Gold).
|
![]() |
![]() |
#6 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... może być problem, kumpel ma wieżę Philipsa i nie odtwarza ona żadnych płyt wypalanych, a jedynie tłoczone, zanim się zorientował było za późno na reklamację
![]() ![]()
#7 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Miałem podobny problem ale na wierzy Sony...
Czytała tylko płyty orginalne, żadnych ruskich ani wypalanych... Tak więc rozebrałem nieszczęsną wierzę...i wyczyściłem zwykłym patyczkiem z watą (taką do uszu) diodę optyczną (laser). I teraz wierza czyta każdą płytę gra aż przyjemnie...nawet płyty audio wypalane x32...Bez źadnych problemów...!!! Pozdrawiam...
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.12.2002
![]() |
moj wysluzony juz prawie 6letni philips czyta plytki nawet szybko nagrane ale musza byc "te lepsze" np platinum wypalone z predkoscia 48x czytal spokojnie a jakies marneplytki nagrywam 24x i jest wszystko ok. W sumie duzo zalezy od nosnika!!!
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.11.2002
![]() |
a ja nagrywam audio na płytkach za 1zł i chodzą bez żadnych problemów
próbowałem na kilku wieżach i nawet w zmieniarce samochodowej ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
Pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
co do starszych sprzetow - to jest tak ze im NOWSZE tym gorzej - czesc, zwlaszcza sony ma wbudowany ATIP check - i plyta ktora nie ejst srebrnym tlokiem nie pojdzie - chocbys szyscil laser 2 dni
prawda jest za to to ze czytniki CD sa wybredne - i to wybredne w glupi sposob - znam cd'eka ktory czyta platinumy, memorexy i inne plyty po <1.00zloty a nie travi ZADNYCH verbatimow - nie ma jakiejs zasady - trzeba probowac z plytek ze zlotym spodem widzialem przed swietami na gieldzie w wawie Maxelle gold i jakis cudaczne Philipsy - po 5.5sztuka! predkosc nagrania tez ma znaczenie -ale nie przesadzalbym 8x to ejst dosc wolno (predkosc ZRZUTU nie ma ZADNEGO znaczenia) czasem mozna podkaliborwac laser - ale jest to rzecz nie do wykonania przez laika- mozna BARDZO latwo uszkodzic (zniszczyc) sprzet - w sposob ktorego gwarancja nei obejmuje...
![]() |
|
|