Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.12.2002, 11:20   #1
Marbe
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.12.2002
Marbe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile Pytanie laika

Cześć!
Jestem tu nowy, więc witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość.
Mam problem ze skopiowaniem płyty audio. A raczej z jej późniejszym odtworzeniem. Zrzucam obraz, potem nagrywam z pr. 8x i jest tak: wieża Philips pisze "NO DISK", a taki zwykły jamnik z odtwarzaczem CD odtwarza aż miło. Co jest grane? Co robię nie tak. Czy płytka źródłowa jest jakoś zabezpieczona przed kopiowaniem, czy ten Philips nie czyta płyt CD-R? Pewnie temat był już wałkowany, próbowałem coś znaleźć, ale słabo mi wychodzi
Dzięki za wszelkie info.

Marbe

PS
nagrywarka: LG GCE-8480B (48x16x48),
program: Nero 5.5.9.1
płytka CD-R: TDK d-view 48x multi speed 80min

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.12.2002, 11:22   #2
Marbe
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.12.2002
Marbe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Pytanie laika

[QUOTE]Marbe napisa***322;(a)
[B]Cześć!
nagrywarka: LG GCE-8480B (48x16x48),

sorry, zamiast tego gościa z fajką miało być osiem i nawias

Marbe
Stary 23.12.2002, 11:39   #3
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Przyczyna tego ze wieza nie widzi płyty moze być jedna - płyta za szybko nagrana / co jest dziwne bo mój 12 letni compact TECHNICSA czyta płyty audio nagrane z v 12 wiecej nie sprawdzałem /

Nagraj płyte z predkoscią 2x albo 4x jesli sie da na tym LG i powinno być OK !

Pozdrawiam
Laser jest offline  
Stary 23.12.2002, 13:02   #4
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tą płyte zrzuc z prędkoscią 8x i nagraj 8x (ponieważ nie możesz nizej)
Nagraj ja np. na verbatimku lub na płytę z czarnym spodem . Wtedy powinno ci odczytać.
tomgoo jest offline  
Stary 23.12.2002, 18:39   #5
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zmień rodzaj płyty jak radził poprzednik, aż trafisz na taki który twoja wieża będzie czytała. Ja wypalam na Verbatimkach i czarnych Esperanzach i Akossach - gra i to nie tylko u mnie. Pamiętam jak kolega z akademika kupił zestaw Yamahy i nie chciało mu czytać żadnych płyt (a miał ich kilkadziesiąt) z wyjątkiem tych ze złotymi nośnikami (teraz już rzadko dostepne np. Kodak Gold).
Franc jest offline  
Stary 23.12.2002, 19:08   #6
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... może być problem, kumpel ma wieżę Philipsa i nie odtwarza ona żadnych płyt wypalanych, a jedynie tłoczone, zanim się zorientował było za późno na reklamację , być może masz tego samego pechowca
Stary 02.01.2003, 00:51   #7
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Miałem podobny problem ale na wierzy Sony...
Czytała tylko płyty orginalne, żadnych ruskich ani wypalanych...
Tak więc rozebrałem nieszczęsną wierzę...i wyczyściłem zwykłym patyczkiem z watą (taką do uszu) diodę optyczną (laser).
I teraz wierza czyta każdą płytę gra aż przyjemnie...nawet płyty audio wypalane x32...Bez źadnych problemów...!!!

Pozdrawiam...
Stary 02.01.2003, 07:23   #8
tEREk
Bywalec

Data rejestracji: 26.12.2002
tEREk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
moj wysluzony juz prawie 6letni philips czyta plytki nawet szybko nagrane ale musza byc "te lepsze" np platinum wypalone z predkoscia 48x czytal spokojnie a jakies marneplytki nagrywam 24x i jest wszystko ok. W sumie duzo zalezy od nosnika!!!
tEREk jest offline  
Stary 02.01.2003, 08:51   #9
kosa45
Bywalec

Data rejestracji: 26.11.2002
kosa45 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a ja nagrywam audio na płytkach za 1zł i chodzą bez żadnych problemów
próbowałem na kilku wieżach i nawet w zmieniarce samochodowej
kosa45 jest offline  
Stary 05.01.2003, 05:00   #10
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Przyczyna tego ze wieza nie widzi płyty moze być jedna - płyta za szybko nagrana / co jest dziwne bo mój 12 letni compact TECHNICSA czyta płyty audio nagrane z v 12 wiecej nie sprawdzałem /

Nagraj płyte z predkoscią 2x albo 4x jesli sie da na tym LG i powinno być OK !

Pozdrawiam
Mam Philipsa i hula aż miło. Nagrywam zwykle x4 i jest OK, kilka razy paliłem też x8 i x12 i też chodziły. Z tego co słyszałem Philipsy lubią płytki z ciemnym spodem. Zobacz, może to pomoże.
Pozdro

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline  
Stary 05.01.2003, 05:15   #11
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
co do starszych sprzetow - to jest tak ze im NOWSZE tym gorzej - czesc, zwlaszcza sony ma wbudowany ATIP check - i plyta ktora nie ejst srebrnym tlokiem nie pojdzie - chocbys szyscil laser 2 dni

prawda jest za to to ze czytniki CD sa wybredne - i to wybredne w glupi sposob - znam cd'eka ktory czyta platinumy, memorexy i inne plyty po <1.00zloty a nie travi ZADNYCH verbatimow - nie ma jakiejs zasady - trzeba probowac

z plytek ze zlotym spodem widzialem przed swietami na gieldzie w wawie Maxelle gold i jakis cudaczne Philipsy - po 5.5sztuka!

predkosc nagrania tez ma znaczenie -ale nie przesadzalbym 8x to ejst dosc wolno (predkosc ZRZUTU nie ma ZADNEGO znaczenia)

czasem mozna podkaliborwac laser - ale jest to rzecz nie do wykonania przez laika- mozna BARDZO latwo uszkodzic (zniszczyc) sprzet - w sposob ktorego gwarancja nei obejmuje...
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: