![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2002
![]() |
![]()
Mam problem ! istnieje wiele programów do cd textu, ale nie zauważyłem prostego programiku, który potrafiłby przenieść nazwy poszczególnych plików do word'a lub innej aplikacji txt. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Nie jestem biegły w tych sprawach ale wydaje mi się, że wielu z was ma jakiś pomysł???
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
cd text jest licencjonowany - stad wiele problemow - czytnikiem ktory powinien to czytac jest jet audio - moze tym sobie jakos pomozesz
jest tez mozliwosc inna - uzywasz EACa do zrobienia .cue plyty z cdtextem (musisz zaznaczcy zeby NIE uzywal CDDB za to czytal cdtext) a potem piszesz jakis prosty skrypt ktory zostawia ci tylkko nazwy plikow... pod linuksem banal - pod dosem chyba tez - choc zrobienie tego recznie nie jest trudne ale automatu jeszcze nie widzialem bo whereisit? - program do katalogowania jest swietny ale tez oferuje najwyzej polprodukt (tez trzea sie nawycinac) - pozatym nie radzi sobie z cdtextem nagranym jako cd extra... metoda reczna i EAC jest wg mnie najwygodniejsza - choc pojecia bladego nie mam po co ci to - do katalogowania plyt polecam whereisit...
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Bardzo wygodny jest easy cd-da extractor.
Jednym poleceniem kopiuje cały cd-text do schowka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
cd text
Dziękuję wam wszystkim, ale nie bardzo mi o to chodziło.... Dowiedziałem się już jak można to zrobić w bardzo prosty sposób! Spod DOS-a w efekcie można robić z tym tekstem, co wam się żywnie podoba wklejać go do worda, lub jakiegokolwiek pliku tekstowego exela.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Jak znasz sposób to się nim podziel - od tego jest Forum, wszyscy wówczas skorzystają z Twojego doświadczenia tak jak Ty chciałeś skorzystać z Naszego.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.07.2003
![]() |
Re: cd text
Cytat:
czy tez raczej nie wiedział co to takiego, a chciał poprostu liste plików w katalogu dostać i jeśli robił to spod dosa to zapewne zrobił to tak DIR > plik.txt lub jeśli chcemy kilka razy wysłac wynik DIR'a do pliku to tak: DIR >> plik.txt a całkiem sporo można jeszcze przed wklejeniem do worda zrobić z tym co DIR wsadzi do tego pliku ![]() DIR /?
![]() |
![]() |
#7 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
DIR /b /o > lista.txt
DIR /s /o > lista.txt :-)
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: cd text
Pewnie i tak. Poprostu zadałem niewłaściwe pytanie! Zrobiłem trochę zamieszania
![]() |
![]() |
![]() |