![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
Jaki program jest najlepszy do odzysku danych?
Kopiowalem cd-rw z plytki na plytke i po kasacji zrodla okazalo sie, ze kopii nie czyta (a nie wywalilo zadnych bledow podczas nagrywania). No i teraz nie wiem jakim programem sie za to zabrac, cd-r diagnostic, iso busterem? A tak wogole z waszego doswiadczenia to jaki jest najskuteczniejszy?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
nie czyta- tzn w IsoBusterze sesje rozpoznaje jako track1 i nie widac plikow i katalogow tak samo z reszta jak normalnie w eksploatorze. Hmmm tez ciekaw jestem co moglo byc tego przyczyna- nagrywalem na swiezo sformatowanym nowym tdku (to chyba dosc dobra firma)
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
![]()
Polecam program badcopy pro. Jeśli on nie pomoże, to już nie masz fizycznej możliwości odzyskania tych danych. Możesz ostatecznie poporóbować u kogoś z dobrm, nowym, napędem. Napędy też róznie mogą "widzieć" co jest na płycie, jedne radzą sobie lepiej, inne gorzej. I zalecam dużo cierpliwości.
Albo poróbuj jednak odzyskać skasowane dane z HDD za pomocą ontrack easyrecovery. Jeśli nic nie zapisałeś na dysku ze skasowanymi danymi to masz prawie 100% szans na odzyskanie, albo licz na trochę szczęścia. 8) Zainstaluj go na innym dysku, niż skasowny plik!!! |
![]() |
![]() |
#4 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
tak jak wspomnial Lester - sprobuj tez na innych napedach
ostatnio chcialem odzyskac dane z dosc zniszczenej plytki, probowalem przeroznymi programami i nic nie wychodzilo jak plytke wlozylem do nowszego/lepszego napedu to najzwyklejszy windows explorer potrafil ja skopiowac wiec oprocz instalowania wielu aplikacji sprobuj tez na innym sprzecie |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.09.2003
![]() |
Jaki program....
Niestety,mam podobny problem,próbowałem BAD COPY,CDR-DIAGNOSTIC i cholera wie czego-bez rezultatu.Nadal szukam recepty i nie tracę(jeszcze) nadziei.Pozdrawiam.Dodam jeszcze,że mam nowiutkiego Liteona.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Probowalem nowymi: teaciem,samsungiem,lgkiem,nonamem.
2 dni pilowalem tego cdrwka Bad-copye'm pro . Chociaz nazwy wiekszosci plikow odzyskalem. I okazalo sie pozniej ,ze plyta cd-rw TDK jest walnieta, bo jak cos na niej nagram, to pozniej nie da sie odczytac. FULL formatowalem i nic. Takze ostrzegam bractwo przed TDK CD-RW 12x 700 mb - 5 zyli wyrzuconych w bloto i utrata danych. A KYSZ!!! |
![]() |
![]() |
#7 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
a nagrywales na tym swoim samsungu?? Moze
problem tkwi po stronie napedu?? Moze konfiguracja kwestia ASPI?? Pokombinuj
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Do Sprezyna
Inne cdrwki (tzn oprocz 24x - z nimi Samsung ma problem) nagrywa jak trzeba (no moze i poza tym, ze 12x wypala ino 10x ale to da sie wytrzymac).Sterowniki ASPI mam tylko te z nero, systemowych nie mam, aczkolwiek sciaglem sobie juz cos.Oplaca sie je instalowac?
|
![]() |
![]() |
|
|