![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
Super kopia bezpieczeństwa
Witam, mam pytanie czy jest moze taki program do wykonywania kopii bezpieczenstwa bardzo waznych danych np. zdjec ktory dziala w nastepujacy lub podobny sposob.
Dubluje zapisywane dane na DVD w roznych sektorach, np plytka ma wtedy tylko ok 2.2GB pojemnosci ale kiedy "odskoczy" jakis kawalek warstwy lub bedzie wieksze zarysowanie i dane beda nieczytelne to on sobie wtedy doczyta ten fragment z tego obszaru zdublowanego. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
dziwne pytanie
![]() skoro to az tak wazne dane , uzyj plytek specjialnie przeznaczonych do tych celow, mianowicie TDK armor plated i trzymaj je w odpowiednim suchym i ciemnym miejscu, to wszystko
#3 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Hm...
![]() Nie słyszałem o czymś takim, ale do takiej rzeczy jaką opisałeś potrzebne byłoby owe zabezpiczenie, plus odpowiedni program, który będzie kazał "skakać" laserowi. Na pewno taka płytka (według mojej dedukcji) nie byłaby obsługiwana przez stacjonarne odtwarzacze DVD ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przy takich cenach płyt, gdy zgrywam fotki robię zawsze tak:
1. Verbatim Pastel CD-R - wsadzam do futerału na suwak i szafka. 2. BenQ lub inna dobra i tania płyta CD-R kopia zapasowa awentualnie do używania 3. dogrywam do multisesyjnej DVD, która jest badziewna, ale błędów nie robi - to leży obok kompa do codziennego użytku. |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Zdjęcia, które są dla mnie ważnymi danymi mam zapamiętane na 3 płytach (tylko Verbatim)
Ponieważ ostatnio Verbatimy DVD+R kosztują około 1,4 PLN, to i tak wychodzi taniej niż 36 klatek na filmie. Nawet jak są w trybie RAW (5-12 MB) sporo się ich zmieści. Myślę, że lepiej jest zapamiętać na 2 osobnych płytach DVD niż na jednej DVD w sposób zdublowany. Ale jeśli chcesz tak zrobić to możesz zawsze nagrać je w dwóch katalogach: zdjęcia i zdjęcia1, wiem, że to nie to samo. Lecz niestety moje doświadczenia z CD-R są takie, że jak się zaczynają problemy z odczytem, to trzeba skopiować płytę póki można, bo później się nie da. I zdublowany sposób niewielu może tu pomóc. Z płytami DVD+R mam za krótkie, żeby się wypowiadać. Porównująć gestość zapisu na DVD raczej będzie gorzej. Ostatnio zmieniany przez para : 16.11.2005 o godz. 07:51 |
![]() |
![]() |
|
|