Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.08.2001, 22:17   #1
Insequi
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.05.2001
Insequi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pytanie odnosnie...

... Windowsa

Przeinstalowałem Winde z WinME na Win98se i...
chodzi mi o wiele wiele gorzej niż WindowsME

a może cos poradzicie ?

przy WinME .... ANI RAZU nie dotykałem przycisku reset, a przy Win98se trzeba naciskac go co okolo godzine !
jako dodatek mam zwis co 3 restarty calej windy (pokazuje sie tapeta... zwis)

może cos poradzicie ?
jak to nic nie da to wróce pod WinME
Insequi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.08.2001, 22:44   #2
NEROn
Gość

jeżeli po prostu "nawaliłeś" win98 na Me to objawy są normalne
jeśli zaś formatowałś dysk i istnieje taki problem to albo źle go zainstalowałeś albo źle skonfigurowałeś (lub coś ze sobą się gryzie: najczęściej to sterowniki)
Problem opisałeś dość pobieżnie więc i odpowiedź jest ogulnikowa.
Życzę powodzenia w walce z produktami Microsoft'u

Stary 12.08.2001, 13:16   #3
Nazir
Bywalec

Data rejestracji: 21.10.2000
Nazir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
NEROn (11-08-2001 22:44):
jeżeli po prostu "nawaliłeś" win98 na Me to objawy są normalne
jeśli zaś formatowałś dysk i istnieje taki problem to albo źle go zainstalowałeś albo źle skonfigurowałeś
Prośba do wszystkim obytych z komputerami - nie piszcie gościom którzy jeszcze nic nie umieją lub umieją mało że do reinstalacji Windowsa lub jego zmiany na całkiem inną wersję potrzebny jest format dysku C: bo to ich tylko w błąd wprowadza - ja rozumiem ze wtedy ma się 100% pewność że niczego nie pozostawią po starym Windowsie ale niech się uczą to robić bardziej profesjonalnie.
Dlatego ja napisze że aby zmienić Windowsa z ME na 98 wystarczy skasować tylko pliki z katalogu głównego ( np. msdos.sys autoexec.bat itp ) , katalog Windows, Program Files, Restore - tyle - wycinasz je w DOSie - ale ktoś zapyta w jakim dosie skoro Win ME nie ma dosu ? - robisz u kumpla dyskietkę startową z Win98 i z niej startujesz . Potem np. Norton Commanderem wycinasz to o czym pisałem i instalujesz nowego Wina posiadając przy tym wszystkie swoje dane na dysku w stanie nienaruszonym - bo w przypadku formatowania C: musiałbyś je oczywiście gdzieś na bok skopiować :-)
W przypadku zmiany Win 98 na Win 98 wycinasz to samo ale bez katalogu Restore który po prostu nie istnieje w Win 98.
NERON nie obrażaj się - nie chciałem ci dogryźć ale tylko wytłumaczyć o co chodzi - OK ? :-)
Nazir jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: