![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
LIteon 12101B i skopane plytki CD-RW
hej
problem polega na tym, ze moj wspanialy LiteON (eide) kopie mi plytki rw np. jak przerwe nagrywanie na rw, wiadomo plytka sie nie odczytuje, ale w normalnej nagrywarze po prostu mozna sobie ja po prostu skasowac i jest ok to samo jesli cos nagrywanie nie wypali - blad w trakcie, skopany image itd.. nagrywara nie widzi uzytej plytki rw i mowi, ze to nie rw ![]() ogolnie syf, w innych tez juz sie nie daje skasowac - przeca nagrywara nie moze nadpisac informacji, ze to plytka rw, a moze sie myle? czy ktos mial podobny problem - i pytanie jak moge odzyskac tak "uszkodzone" plytki rw juppie |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.01.2001
![]() |
ja na razie raz skopalem plyte rw przy pomocy cdrwina z czarnym serialem, a moze serial byl ok, ale chcialem ja zabezpieczyc cd-protectorem,
teraz po wlozeniu do nagrywarki lub do cdromu wszystko strzela, trzaska, i nic nie chce odczytac, o skasowaniu oczywiscie nie ma mowy, na razie lezy w szufladzie, moze ktos ma pomysl jak to odzyskac |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Jest jeszcze jedna możliwość: SuperBlank 3.01 dostępny na www.cdrinfo.pl w dziale "Util - Inne".
|
![]() |
#4 |
Gość
|
niestety i super blank nic nie dal
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Powiedz czego używasz do nagrywania. Mnie nie udało się zatrzymać procesu w taki sposób żeby zawartość CD nie była widoczna w exploratorze mimo że pewne pliki są nie osiągalne. Tak uszkodzona CD-RW daję się czytać a tym bardziej kasować.
|
![]() |
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
nie wiem czy to zadiala ale znajomy praktykuje w takich sytuacjach formatowanie do zapisu pakietowego i potem znowu normalne. ponoc u niego zawsze cdrw udaje sie odzyskac takim sposobem
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
Całkiem sprytne. Ja mam jeszcze pytanie co to za płyta była co się tak całkowicie zmazała?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
lg, btc, philips
|
![]() |
![]() |
|