![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2002
![]() |
Jak sie zaczela moja przygoda z Lite-on'em
Otuz kupilem 3 miesiace temu Lite-on'a 52x24x52. Wszystko bylo pieknie do stycznia, kiedy to zaczely sie problemy. Nagrywarka nie wypalala plytek z wieksza predkoscia niz x12 i miala straszne problemy z odczytaniem jakiejkolwiek plyty cd. Pomimo kilkukrotnego przeczyszczenia lasera nadal byly problemy. Teraz nagrywarka jest w serwisie. To byla moja pierwsza nagrywarka firmy Lite-on i od razu zrazilem sie do tej firmy. Mialem juz NEC'a, Teac'a i Philips'a ale z nimi nie bylo zadnych problemow. Chcialem sie spytac czy inni tez maja takie problemy z Lite-on'ami. Bo wydajnosc swoja strona a trwalosc nagrywarki swoja. Czy zeczywiscie te Lite-on'y sa takie zawodne ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Ten temat przewijał się dosyć często.
Proponuję przeglądnąć stare posty. A co do twojego przypadku - chyba miałeś pecha i trafiłeś na wadliwy egzemplarz, w końcu po to jest gwarancja nigdy nie wiadomo co się może przytrafić. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
To tak samo jakbyś spytał - czy rzeczywiście nagrywarki x są takie zawodne? Miałeś pecha. Ale jaka gwarancja jak czyściłeś laser w nowej nagrywarce?
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
Płyt do czyszczenia nie powinno się używać do tak szybkich
nagrywarek lub cd-romów. Na płycie chyba powinno być to napisane jaka jest maksymalna szybkość napędu w którym można jej użyć. |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
Mi się też wydaje, że po prostu miałeś pecha. Przy ilościach w jakich są sprzedawane Lite Ony muszą się zdarzać takie przypadki.
Mój ojciec kupił kiedyś DVD sony i musiał od razu iść z nim do serwisu na gwarancji bo laser był wadliwy od nowości. Ja mam Lite ona i nie narzekam. Choć może nie nagrywam zbyt dużo (400 płyt od marca zeszłego roku) to sprawuje się świetnie. |
![]() |
![]() |
#7 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Coż - na Liteona zwróciłem uwagę jak 24102B okrzyczano super sprzętem w gazetach. A że chciałem spradzić to kupiłem... 24103S
![]() PS. para ma rację, tej niewyważonej płyty lepiej nie stosować. Jakoś się nie spotkałem z tym, że nowy laser jest brudny
Pozdrawiam Pedros Ostatnio zmieniany przez Pedros : 14.02.2003 o godz. 14:09 |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
A juz jestem pewien na 100 % ze taka plytka przeczyszczajaca nie moze zaszkodzic napedowi cd/ cdrw. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
Też miałem taką płytę i jej używałem (to że nic nie
dała to już inna sprawa) i również miała plik audio. Ale było na niej napisane: nie zaleca się używać do cd-romów powyżej i tu nie pamiętam szybkości. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
Wcale nie jest powiedziane ze cd romy kręcą audio zawsze 1x.
Mam cd rom artec (w furze), który kręci 2x (czyta co drugi obrót płyty porcjami). A lite on juz na pewno nie chodzi 1x na audio - slychac to po szumie jaki się z niego wydobywa i widac po tym jak czesto zapala sie zielona dioda. Kręci pewnie 8x albo 4x. |
![]() |
![]() |
|
|